Victorii la limită pentru CSM Bacău și Steaua în Liga Zimbrilor

Cele două echipe care se vor întâlni sâmbăta viitoare la Bacău au obținut victorii la limită în partidele disputate pe teren propriu în etapa a treia a Ligii Zimbrilor. CSM Bacău a reușit să lege trei victorii după ce a trecut de HC Buzău, însă băcăuanii au trăit periculos finalul de meci din cauza unor lejerități pe atacul pozițional, buzoienii apropiindu-se la un gol în ultimul minut. Gazdele, având în Alex Tărîță MVP-ul partidei, au controlat jocul, au avut 5 goluri avans la pauză, însă oaspeții au reușit să se apropie la 2 goluri în primele 10 minute ale reprizei secunde. De notat că echipa băcăuană a evoluat la un moment dat în doar trei jucători de câmp, fiindcă s-au cam ”tăiat lemne” în apărare, însă buzoienii n-au speculat momentul favorabil. În minutul 58 era 29-25, dar elevii lui Adrian Petrea au acționat pripit pe faza de atac, iar Buzăul lui Colin Voica a venit la un singur gol, dar a fost prea târziu pentru o surpriză.

Steaua a primit o replică puternică din partea nou-promovatei CSM Reșița, care s-a aflat la conducere în primele 20 de minute. Steliștii au intrat la pauză cu 4 goluri avans, diferență ce a și crescut, dar, în final, echipa bănățeană a redus din handicap și s-a apropiat la un gol cu 36 de secunde înainte de utimul fluier, apoi Steaua a rămas în atac până la final, spre disperarea oaspeților, care au acuzat vehement acest lucru.

CSM BACĂU – HC BUZĂU 29-28 (16-11) Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Bacău: Tamaș, Crăciunescu, Saldatsenka – Tărîță 10, Crnoglavac 7, Tîrzioru 3, Păunică 2, Serhel 2, Drăgan 2, Păunescu 1, Huta 1, Gal 1, Sadovyi, Bologa. Antrenor: Adrian Petrea.

Buzău: Manole, Bobeică – Șania 6, Mironescu 5, Nosrati 5, Bejinariu 4, Dumitrana 3, Roșca 2, Tălmaciu 1, Grasu 1, M. Anton 1, Ionescu, Scarlat, Chircă. Antrenor: Eliodor Voica.

STEAUA BUCUREȘTI – CSM REȘIȚA 36-35 (19-15) Arbitri: Lucian Cruceru / Adrian Eremia

Steaua: Bucătaru 1 gol, Stănescu – Aslanian 7, Mihalcea 5, Florea 4, Constantina 3, Humet 3, Grbovic 3, Burlacu 3, Johannson 2, Stavrositu 2, Olaru 2, Milosevic 1, Pop, Ivancenko. Antrenor: Sandu Iacob.

Reșița: Simulescu, Vuiță – Santeiu 7, Belchite 6, Bahan 5, Heimbach 3, Vulpe 3, Ignat 2, Țiu 2, Rohozneanu 2, Daia 2, Starchenko 2, Bărbuș 1, Mledenciu. Antrenor: Ilie Vaidasigan.

Am avut un început de meci foarte bun, dar finalul primei reprize a aparținut echipei gazdă, care a profitat de unele inexactități ale noastre și de unele decizii interpretate diferit. Deși în a doua repriză am fost conduși la 7 goluri, mă bucură faptul că jucătorii mei au luptat până la capăt și, cu puțină șansă, cred că puteam obține un punct. Rămân cu regretul că în ultimele 40 de secunde nu am avut ocazia de a egala. Ilie Vaidasigan (antrenor CSM Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *