Da Silva aduce victoria campioanei în ultima secundă a derby-ului cu CSM București

Derby-ul Ligii Florilor, dintre campioană și vicecampioană, nu prea și-a onorat statutul, cele două formații arătând că au încă destule probleme pe faza de atac. A fost un joc al apărărilor, dar și al portarilor, îmbucurătoare fiind forma foarte bună a celor doi portari ai echipei naționale, Yulia Dumanska și Denisa Dedu. Într-un final dramatic, diferența a fost făcută de o execuție de kinogramă.

Campioana a început mai bine, conducând cu 2-0 după 5 minute, în timp ce CSM-ul a avut nevoie de 6 minute și jumătate pentru a înscrie pentru prima dată, prin Klikovac. Lekic a egalat la 3 după 11 minute, iar Martin a adus-o pe CSM pentru prima dată în avantaj, la capătul unui contraatac. Liscevic le-a readus pe gazde în avantaj în minutul 19 (6-5), după o pătrundere spectaculoasă, apoi Florentin Pera a cerut primul time-out al meciului în minutul 21, la 6-6. Cu toate acestea, oaspetele s-au desprins la 9-7 în minutul 25, după câteva erori ofensive ale campioanei, dar Glibko a egalat la 9 în minutul 29, însă la pauză vicecampioana a intrat cu un gol avans.

Echipa bucureșteană a început mai bine mitanul secund, iar Curea a făcut 13-10 în minutul 40, forțându-l pe Florentin Pera să ceară time-out. A fost de bun augur, fiindcă Elghaoui a egalat la 14 5 minute mai târziu și a fost rândul echipei oaspete să solicite time-out. Finalul a fost absolut demențial. Vâlcea a condus cu 2 goluri în mai multe rânduri, dar Crina Pintea a egalat cu 45 de secunde înainte de final, scoțând și o eliminare la Lopez. Florentin Pera a cerut un ultim time-out cu 25 de secunde înainte de final, iar Da Silva a adus victoria campioanei în utlima secundă, cu o aruncare de senzație de la 8 metri lateral dreapta, în diagonală, la vinclu.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM BUCUREȘTI 20-19 (9-10) Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

Vâlcea: Dumanska, Ciucă, Batinovic – Liscevic 5, Glibko 4, Lopez 4, Fernandez 3, Florica 2, Elghaoui 1, Da Silva 1, Norgaard, Băcăoanu, Gonzalez. Antrenor: Florentin Pera.

CSM: Dedu, Grubisic – Pintea 5, Lekic 3, Grbic 3, Curea 2, Martin 2, Torstensson 2, Klikovac 1, Perianu 1, Moisă, Cvijic. Antrenor: Tomas Ryde.

Foto: Facebook SCM Ramnicu Vâlcea

Un comentariu la „Da Silva aduce victoria campioanei în ultima secundă a derby-ului cu CSM București

  • 22/09/2019 la 09:54
    Permalink

    Handbalul feminin romanesc arată mult mai bine decât multe alte sporturi în România, păcat de foarte multe jucătoare tinere care nu sunt jucate și plătite ca cele din „afară”. Mă uit cu plăcere chiar dacă mai sunt multe de corectat. În final e un joc nu unul computerizat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.