Înfrângere dramatică pe teren propriu pentru SCM Râmnicu Vâlcea

Cu Florentin Pera revenit pe bancă după problemele de sănătate care l-au dus la spital în această săptămână,  SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut vineri seara pentru a doua oară în fața campioanei Muntenegrului, la capătul unei partide care a fost decisă de numeroasele ratări și greșeli ofensive ale gazdelor, care au irosit, printre altele, trei aruncări de la 7 metri.

Campioana României a început ezitant, cu numeroase erori pe faza de atac, iar Buducnost conducea cu 4-0 în minutul 6, moment în care Florentin Pera a cerut primul time-out. Irina Glibko a marcat din 7 metri primele două gol ale vâlcencelor în minutele 7 și 8, Da Silva a redus diferența la un singur gol, după o intervenție a Yulyiei Dumanska, pentru ca aceeași Glibko să rateze ocazia egalării în minutul 10, tot de la 7 metri. Egalarea a venit abia în minutul 20, când un contraatac valorificat de Cristina Florica a făcut 8-8, campioana României preluând pentru prima oară conducerea în minutul 24, 10-9, după o aruncare splendidă, sub bară, a Samarei Da Silva. Din păcate, vâlcencele n-au mai înscris până la finalul primei reprize, având din nou probleme mari pe atacul pozițional, iar Buducnost a intrat la pauză cu 3 goluri avans.

Vâlcea a reînceput cursa de urmărire în mitanul secund, Lopez a egalat la 15 în minutul 38, după ce, cu un minut mai devreme, Norgaard ratase o aruncare de la 7 metri, iar Irina Glibko și-a adus din nou echipa în avantaj, 16-15, în minutul 39. Cu Dumanska în formă excelentă (42% procentaj al intervențiilor), echipa lui Florentin Pera a ratat în mai multe rânduri ocazia de a se desprinde la două goluri, irosind numerase oportunități în situații de unu la unu cu portarul advers, inclusiv de la 7 metri. Așa s-a făcut că Buducnost era în avantaj la intrarea în ultimul minut, însă gazdele au avut atacul cu 26 de secunde înainte de final, Florentin Pera solicitând time-out. Din păcate, totul s-a terminat cu o pasă greșită a Kristinei Liscevic și Vâlcea a pierdut pe mâna ei. Duminică, 10 noiembrie, campioana României va juca în deplasare, cu Bietigheim.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – BUDUCNOST 20-21 (10-13) Arbitri: Marta Sa / Vania Sa (Portugalia)

Vâlcea: Dumanska, Ciucă – Da Silva 6, Glibko 6, Elghaoui 3, Lopez 3, Florica 1, Norgaard 1, Adespii Molnar, Liscevic, Fernandez. Antrenor: Florentin Pera.

Buducnost: Sando, Babovic – Radicevic 8, Brnovic 4, Lazovic 3, Jaukovic 2, Pletikosic 2, Mehmedovic 2, Ramusovic, Premovic, Bulatovic, Godec, Konatar, Dzaferovic. Antrenor: Dragan Adzic.

Foto: Image Plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *