Orice se întâmplă în FRH poate fi subiect de dezbatere publică, domnule Dedu !

Tomas Ryde a apărut luni în fața presei pentru a vorbi despre alegerile pe care le-a făcut pentru mondialele din Japonia. Un gest firesc, de normalitate, venit un pic cam târziu, dar binevenit. Normal era ca anunțarea lotului să se facă în cadrul unei conferințe de presă și poate că toate polemicile legate de lipsa unor jucătoare sau prezența altora erau mult mai puține. Așa cum am mai spus, lotul este alegerea staff-ului tehnic, iar acesta își asumă acest lucru, așa că prelungirea la nesfârșit a polemicilor nu folosește nimănui: nici celor convocate, nici celor care rămân acasă. Altceva mi s-a părut îngrijorător, afirmația președintelui FRH, Alexandru Dedu, citat de prosport.ro: „spun cu toată tăria, selecția la națională nu este subiect de dezbatere publică”. Poftim? Dacă asta e filosofia liderului FRH, atunci forul de pe ”Aviator Popa Marin” alunecă spre totalitarism. Poate domnul Dedu n-a înțeles, dar naționala de handbal feminin e un bun național, iar dacă fanii au comentat selecția e fiindcă le pasă și iubesc această echipă. Suporterii au tot dreptul să dezbată orice se întâmplă în handbalul românesc, aflat, din păcate, în cădere liberă. Mi-ar fi plăcut să văd aceeași intransingență atunci când subalterna domnului Dedu a întrerupt un meci de junioare pentru a da indicații arbitrilor, deși nu avea nicio calitate oficială la acel joc. E neplăcut să constați că mai-marii federali sar ca arși doar când ALȚII spun sau fac ce nu le convine. Bine că a fost amendat Fane Laufceac pentru că a spus nu știu ce la un time-out. Atunci federalii au fost foarte vigilenți. În rest, domnule Dedu, orice se întâmplă în FRH poate fi subiect de dezbatere publică, nu stabiliți dumneavoastră ce au voie suporterii și presa să discute și ce nu. Decât dacă vă detașați la Phenian.

O ultimă precizare: un derapaj la fel de grav ca al președintelui FRH a fost cel al Marianei Tîrcă, care, referitor la neconvocarea fiicei sale la națională , a declarat: ”s-ar putea ca în momentul în care va fi convocată cu adevărat la echipa națională, să nu mai fie ea disponibilă!” E trist când astfel de cuvinte vin de la o fostă mare handbalistă a lumii, actualmente antrenoare.

Un comentariu la „Orice se întâmplă în FRH poate fi subiect de dezbatere publică, domnule Dedu !

  • 12/11/2019 la 10:08
    Permalink

    Dezbaterea presupune suficiente informatii, care le lipsesc suporterilor. Orice selectie a fost si poate fi contestata. Lotul se face independent de dezbateri, fara ca ele sa fie interzise. Cristina Neagu avea doar vreo 21 de ani, cand a devenit prima oara #1 in lume. Inca jucau Luca, Varzaru, Lecusanu, Meirosu. Selectionerii romani au fost mereu sapati din interior, ba pentru ca si-ar favoriza echipa de club, ba pentru rivalitati meschine… Hai Romania!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *