Înfrângere dramatică împotriva Muntenegrului, meci de totul sau nimic vineri, cu Ungaria

România a pierdut dramatic meciul de miercuri cu Muntenegru, după ce a făcut un joc bun, cel mai bun de la aceste mondiale, dar a plătit tribut celor 5 minute de rătăcire din repriza secundă, când adversarele au marcat de 7 ori la rând. În orice caz, un joc care ne dă mari speranțe pentru meciul decisiv de vineri, cu Ungaria.

Partida a început cu multe erori pe faza de atac de ambele părți, România reușind să înscrie primul gol în minutul 6, la 0-2. Cristina Neagu a egalat la 3 în minutul 11, iar Crina Pintea a înscris de la 7 metri pentru 4-3, după trei parade ale Yuliei Dumanska. România s-a desprins la 6-4 în minutul 15, iar antrenorul Muntenegrului a cerut primul time-out. Klikovac a egalat la 8 în minutul 20, apoi România a evoluat în dublă superioritate în finalul primei reprize, care s-a încheiat cu avantaj minim pentru echipa noastră. 63% a fost procentajul de reușită al aruncărilor României, dar 100 % de la 7 metri, 5 din 5.

Handbalistele noastre au început montate repriza secundă, au trecut cu bine peste o inferioritate, Dumanska a apărat un 7 metri, iar Udriștoiu a făcut 18-15 în minutul 39. Două goluri consecutive ale fenomenalei Cristina Neagu au mărit diferența la 4 goluri, 20-16, în minutul 41, iar Per Johannsson a cerut time-out. România a rămas în dublă inferoritate la jumătatea mitanului secund, trecută cu bine, dar ex-iugoslavele au egalat la 21 în minutul 49, după câteva greșeli ale noastre pe faza de atac. Rajcic a marcat din poartă în poartă și a adus Muntenegru în avantaj în minutul 50, iar Tomas Ryde a cerut și el time-out. Din păcate, atacul României a intrat în vrie, adversarele desprinzându-se la 24-21 în minutul 51, după 7 goluri consecutive. Mai mult, în dublă superioritate, o pasă greșită le-a oferit mingea muntenegrencelor, care au făcut 26-23 în minutul 57. Iuganu a redus diferența la un gol un minut mai târziu, dar Udriștoiu a ratat șansa egalării în penultimul minut, după care Despotovic a marcat golul victoriei.

MUNTENEGRU – ROMÂNIA 27-26 (11-12) Arbitri: Karina Christiansen / Line Hansen (Danemarca)

Muntenegru: Nenezic, Batinovic, Rajcic 1 gol – Radicevic 7, Raicevic 5, Jaukovic 4, Bulatovic 3, Despotovic 2, Mehmedovic 2, Ramusovic 1, Klikovac 1, Brmovic 1, Grbic. Antrenori: Per Johannsson, Adrian Vasile.

România: Dumanska, Ciucă, Dedu – Neagu 11 goluri / 18 aruncări, Dache 4/6, Perianu 4/7, Udriștoiu 3/5, Iuganu 2/3, Pintea 2/2, Polocoșer, Zamfirescu. Antrenori: Tomas Ryde, Costică Buceschi.

Foto: IHF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *