VICTORIEEEEEE !!!! România învinge Ungaria după o repriză secundă fantastică !

România a obținut o victorie incredibilă în fața Ungariei, reușind calificarea în grupele principale după ce a făcut o repriză secundă de vis. Am suferit enorm în prima repriză, în condițiile în care principala idee defensivă a Ungariei a fost blocarea Cristinei Neagu, iar cea mai bună handbalistă a lumii a înscris doar un gol din acțiune. Cristina s-a revanșat cu vârf și îndesat la linia de la 7 metri, de unde a înscris nu mai puțin de 9 goluri din tot atâtea aruncări. Excelentă și evoluția extremelor Seraficeanu și Iuganu, care au marcat 11 goluri, uneori din poziții grele exact atunci când ne crăpa măseaua.

România a început foarte prost jocul, a ratat primele 4 atacuri, iar Ungaria conducea cu 4-0 în minutul 6, banca noastră tehnică cerând primul time-out foarte devreme. N-a fost de mare ajutor, fiindcă maghiarele au făcut 5-0, echipa noastră înscriind primul gol abia în minutul 8, prin Gabriela Perianu. Kovacsics a făcut 7-1 în minutul 11, iar după un sfert de oră Ungaria avea 8-4, după un joc modest al nostru și în atac și în apărare. Tomas Ryde a forțat cu atac supranumeric, cu doi pivoți, iar Lorena Ostase a redus diferența la 3 goluri în minutul 17, însă atacul nostru a început să dea din nou rateuri, iar Ungaria s-a dus la 12-6 în minutul 22. Ungaria a intrat cu șase goluri avans la pauză, după o primă repriză slabă a României, cu un procentaj de reușită a aruncărilor de doar 45% și cu o apărare depășită cu ușurință în dese rânduri.

Echipa noastră a redus diferența la 4 goluri în primele 5 minute ale reprizei secunde, apoi a ratat în două rânduri ocazia de a veni mai aproape, lucru care s-a întâmplat până la urmă în minutul 40, când Crina Pintea a înscris pentru 15-18, iar Kim Rasmussen a cerut time-out. Denisa Dedu a apărat un 7 metri, apoi Cristina Neagu a transformat o aruncare de pedeapsă și România s-a apropiat la 2 goluri, iar diferența ar fi putut să scadă la 1, însă Pristăvița s-a pripit cu o aruncare nepregătită. Pe atacul următor al maghiarelor, echipa noastră a primit două eliminări, Ungaria a făcut 19-16 și Tomas Ryde a cerut time-out. România a depășit cu bine inferioritatea, Denisa Dedu a scos o aruncare a extremei Schatzl, după care Cristina Neagu a mai transformat un 7 metri și ne-am apropiat la un gol în minutul 48, 19-20. Cu 10 minute înainte de final maghiarele aveau tot un gol avans, însă în atacul nostru au reapărut ratările, iar în minutul 55 Ungaria conducea cu 26-23, având-o pe Kovacsics în prim-plan. Iuganu a făcut 25-26 în superioritate numerică, în minutul 57, apoi tot ea a egalat la 27 în minutul 59. Kim Rasmussen a cerut time-out cu 56 de secunde înainte de final, Ungaria a intrat în pre-pasiv și pierdut mingea și a fost rândul lui Tomas Ryde să solicite time-out, când mai erau 33 de secunde. România a atacat în 7 contra 6, Pristăvița a scos un 7 metri cu 9 secunde înainte de final, iar Cristina Neagu a adus victoria României. O victorie mare, o victorie obținută în primul rând cu inima, o victorie care-i aparține în mare măsură și mult criticatului Tomas Ryde.

ROMÂNIA – UNGARIA 28-27 (10-16) Arbitri: Tanja Kuttler / Maike Merz (Germania)

ROMÂNIA: DUMANSKA, DEDU – NEAGU 10/19, IUGANU 6/7, SERAFICEANU 5/7, PINTEA 2/3, PERIANU 2/4, OSTASE 2/2, PRISTĂVIȚA 1/2, UDRIȘTOIU 0/2, POLOCOȘER 0/1, VIZITIU, DACHE, BĂCĂOANU, ZAMFIRESCU, FLORICA. ANTRENORI: TOMAS RYDE, COSTICĂ BUCESCHI.

Ungaria: Biro, Kiss – Kovacsics 6, Szabo 6, Hafra 4, Tomori 3, Schatzl 2, Lukacs 2, Tovizi 1, Klujber 1, Kovacs 1, Vamos 1, Faluvegi, Toth. Antrenor: Kim Rasmussen.

https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/videos/2713736648713429/

România s-a calificat în grupele principale de la CM 2019

Momentul în care pulsul întregii Românii a luat-o razna. Bucurați-vă de aceste clipe, prieteni!

Gepostet von Telekom Sport am Freitag, 6. Dezember 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *