A fost decizia de demitere a lui Tomas Ryde regulamentară ?

După cum se știe, Subcomisia tehnică feminină de seniori (din cadrul Comisiei Centrale Tehnico-Metodice) a votat luni demiterea suedezului Tomas Ryde de la cârma naționalei feminine, cu un scor de 7 la 4. Dincolo de motivele care au stat la baza votului, se pare că respectiva subcomisie nu are în atribuții așa ceva, dacă e să ne luăm după Regulamentul de organizare și funcționare a Federației Române de Handbal, care se regăsește pe site-ul FRH. Iată ce spune articolul 26 despre atribuțiile Comisiei Centrale Tehnico-Metodice: ”propune spre aprobare C.A. colectivele tehnice ale loturilor naționale de cadeți, juniori și tineret” și ”stabilește criteriile și profilul antrenorilor loturilor naționale de cadeți, juniori și tineret”. Nimic despre seniori !

De fapt, Consiliul de Administrație este cel care ”analizează activitatea desfășurată şi rezultatele obținute la competițiile internaționale de obiectiv, în prezența colectivelor tehnice respective, pe baza rapoartelor și propunerilor întocmite de comisia tehnico-metodică, avizate de Comitetul Director, și ia măsuri în consecință”, după cum stipulează articolul 13.5 din Regulamentul sus-menționat. Așadar, comisia întrunită luni nu avea nicio competență în luarea unei decizii vizavi de numirea antrenorului naționalei de senioare !

Sigur că asta nu schimbă cu nimic lucrurile, dar spune multe despre modul de lucru de la FRH, acolo unde selecționerii de la juniori n-au văzut Comisia Tehnico-Metodică. Și încă un detaliu. Atacat furibund în cadrul ședinței de luni, Tomas Ryde a spus: ”Dacă dumneavoastră considerați că e mai bine pentru România ca eu să plec, atunci plec”. Ceea ce a și făcut imediat după votul comisiei.

Foto: csmbucuresti.ro

Un comentariu la „A fost decizia de demitere a lui Tomas Ryde regulamentară ?

  • 07/01/2020 la 08:08
    Permalink

    Invidii si orgolii pe spinarea fetelor. Iar selectii pe prietenii s-au mai facut. Morala ioc, demnitate nema.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *