Dragan Djukic vede România drept favorită a turneului de calificare la mondialele de anul viitor

La sfârșitul acestei săptămâni, naționala masculină va disputa în Italia un prim turneu de calificare pentru campionatul mondial de anul viitor. Una din adversarele selecționatei noastre este Georgia, al cărei director tehnic este fostul tehnician de la HC Odorhei și CSM București, Dragan Djukic.

„Este un rol nou pentru mine, chiar și după atâția ani petrecuți în handbal. Eu sunt consilier al federației georgiene și ajut la implementarea noului proiect al acesteia, iar lucrurile merg în direcția bună. Antrenorul echipei este Nikola Maksimovic, care mi-a fost secund în perioada în care am lucrat la Maccabi Tel Aviv” a spus Dragan Djukic pentru Handbal Mania.

Referitor la turneul de calificare din Italia, tehnicianul sârb ne-a declarat: „Noul sistem de calificare este unul extrem de dur, astfel încât va fi foarte greu de ajuns la turneul final, chiar și în noul format, de 32 de echipe. Cu siguranță că România este principala favorită a grupei noastre de calificare, atât datorită tradiției pe care o are, cât și datorită calității individuale a jucătorilor. Ca unul care a lucrat în România în ultimii doi ani, unde mi-am făcut mulți prieteni, am continuat să urmăresc îndeaproape atât evoluțiile echipelor naționale, cât și cele din primele ligi. Am urmărit Trofeul Carpați și România a avut evoluții solide în partidele cu Olanda și Macedonia de Nord, în care noul selecționer a avut ocazia să-și cunoască mai bine jucătorii. Sunt convins că ei vor juca la capacitate maximă și cu toată determinarea în acest weekend. Pe de altă parte, Italia va fi o gazdă cu mari ambiții, am văzut-o în preliminariile europenelor, când a învins de două ori Slovacia și a făcut un meci foarte bun în Ungaria. De asemenea, trebuie amintite și precedentele jocuri bune împotriva selecționatei române, însă eu consider că România se va impune. Cât privește Georgia și Kosovo, sunt outsiderele grupei, ele își vor propune să producă o surpriză, însă, de fapt, cele două echipe pot spera să obțină puncte doar în meciul lor direct.”

L-am întrebat pe Dragan Djukic dacă faptul că naționala Georgiei are în componență doi jucători cu vechi state în Liga Națională constituie un avantaj pentru ei. „Georgia are o echipă tânără, al cărei principal obiectiv este calificarea la europenele din 2022. De altfel, la doar câteva zile după turneul din Italia, vom disputa o dublă manșă împotriva Finlandei, în care consider că cele două echipe au șanse egale. Sigur că Georgia are și jucători experimentați ca Tevzadze și Chikovani, ale căror cariere sunt legate de România, însă așa cum ei știu echipa română, la fel bine sunt cunoscuți de jucătorii români, așa că e greu de vorbit de vreun avantaj”, a precizat directorul tehnic al naționalei Georgiei.

În final, Dragan Djukic a ținut să transmită un mesaj iubitorilor de  handbal din România: „Vreau să urez Un An Nou fericit tuturor iubitorilor de handbal, antrenorilor și oficialilor români. Le urez cluburilor românești un sezon cât mai bun în cupele europene, iar naționalei feminine să-și îndeplinească visul de a se califica la Jocurile Olimpice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *