Naționala masculină a debutat cu victorie la turneul din Italia / Update: Italia – Kosovo 26-26 !

România a început cu o victorie împotriva Georgiei (29-24) turneul preliminar din Italia, contând pentru calificările la mondialele din 2021. Cu toate acestea, jocul echipei noastre n-a fost deloc unul strălucit, tricolorii desprinzându-se decisiv în ultimele 5 minute.

După cum începuse partida, se părea că România nu va avea mari probleme, după ce am condus cu 4-1 în minutul 8 și 10-4 în minutul 18. Georgia a revenit până la pauză și a redus la 3 goluri diferența până la finalul primei reprize, una în care Demis Grigoraș a înscris 7 din cele 16 goluri ale României. Naționala noastră a suferit mult pe faza ofensivă în mitanul secund, înscriind doar 3 goluri în primele 13 minute, iar Georgia a preluat conducerea în minutul 39, 18-17. În minutul 45 scorul era egal 20, după care, pe fondul unei evoluții bune a portarului Ionuț Iancu, ai noștri au reușit să se desprindă și să aibă un final lipsit de emoții. O victorie scontată, obținută mai greu decât s-ar fi anticipat, însă una importantă pentru ce va urma la Benevento. Următoarele două adversare vor fi, însă, de altă factură, și e clar că e necesară o viteză în plus, dar și mult mai multă precizie în atac, mai ales pe inter stânga. Sâmbătă, de la ora 19, România va întâlni Kosovo.

ROMÂNIA – GEORGIA 29-24 (16-13) România: Popescu, Iancu – Grigoraș 9, Fenici 5, Thalmaier 3, Dumitriu 3, Șimicu 3, Fotache 2, Bujor 2, Mocanu 1, Asoltanei 1, Savenco, Csog, Botea, Humet. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Foto: Facebook FRH

Un comentariu la „Naționala masculină a debutat cu victorie la turneul din Italia / Update: Italia – Kosovo 26-26 !

  • 10/01/2020 la 21:07
    Permalink

    Nodul gordian: atitudinea. Sper ca macar Rares Fortuneanu sa aiba taria sa scape de indolenti, lucru facut pe jumatate de Xavier Pascual. Pacat ca tineri ca Hantaru, Cabut, Buzle, Bizau, etc. asteapta dupa expirati, simulanti si infumurati cu mentalitate de „mi se cuvine”…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *