CSM București câștigă greu la Buzău în Liga Florilor

CSM București a câștigat cel de-al doilea meci al etapei a XV-a din Liga Florilor, 28-27, pe un teren unde campioana a remizat în urmă cu 24 de zile. Cu toate acestea, evoluția vicecampioanei a fost departe de pretențiile unei echipe ce aspiră la Final Four-ul Champions League, victoria datorându-se mai degrabă greșelilor adversarelor decât evoluției jucătoarelor bucureștene. Sau, dacă e să folosim un clișeu din secolul trecut, au învins dar n-au convins.

După un început de joc echilibrat, Buzăul s-a desprins la 9-6 în minutul 14, iar Adrian Vasile a solicitat primul time-out. CSM-ul a revenit și a preluat conducerea, 12-11 în minutul 24, dar ambițioasa echipă buzoiană, susținută de o sală arhiplină, a întors rezultatul până la pauză și a intrat cu avantaj minim la cabine. Repriza secundă a fost marcată de numeroasele greșeli comise pe faza de atac de handbalistele pregătite de Ovidiu Mihăilă, ceea ce le-a permis oaspetelor să se desprindă la 4 goluri, 26-22 în minutul 49. Impulsionate la time-out-uri de vulcanicul lor antrenor, buzoiencele au revenit, s-au apropiat la 26-28 în minutul 59 și ar fi putut să vină la un gol cu 55 de secunde înainte de ultimul fluier, dar aruncarea tunisiencei Khouildi a lovit bara. CSM-ul și-a lungit ultimul atac, pe care l-a irosit, iar Buzăul n-a mai avut timp decât pentru un singur gol.

SCM GLORIA BUZĂU – CSM BUCUREȘTI 27-28 (15-14) Arbitri: Diana Florescu / Anamaria Stoia

Buzău: Blazek, Iordache, Mîrcă Olariu – Iuganu 9, Petruș 7, Petrovic 2, Ilie 2, Gavrilă 2, Stoleru 2, Simion 2, Mărginean 1, Khouildi, Subțirică-Iovănescu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

CSMB: Grubisic, Dedu – Neagu 7, Omoregie 5, Grbic 5, Lekic 4, Klikovac 4, Cvijic 2, Curea 1, Torstensson, Pintea. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook CSM București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *