CSM București a-nviat și a provocat prima înfrângere a lui Metz în Champions League

Vicecampioana României a reușit să depășească pasa proastă prin care a trecut la începutul acestui an, arătând o față cu totul schimbată, mai ales la capitolele dorință și determinare. După înfrângerea umilitoare suferită săptămâna trecută în Ungaria, CSM București a strâns rândurile și a reușit o evoluție foarte bună în fața liderei grupei principale 1, căreia i-a administrat prima înfrângere din acest sezon de Champions League, 32-27.

Meciul n-a început sub cele mai bune auspicii pentru CSM, Dragana Cvijic fiind eliminată încă din secunda 55, după care Metz a condus cu 2-0 în minutul 3. Din fericire, echipa bucureșteană și-a revenit rapid, a egalat la 3 în minutul 6 și a preluat conducerea cu 4-3 un minut mai târziu, după golul Iuliei Curea. Intervențiile Denisei Dedu și pofta de gol a Cristinei Neagu au dus CSM-ul la 3 goluri avans în minutul 23, 12-9. Emmanuel Mayonnade a cerut time-out, după care oaspetele au marcat de 3 ori la rând, însă bucureștencele au revenit și au intrat cu două goluri avans la pauză.

CSM-ul a început fulminant mitanul secund, iar Lekic a făcut 19-14 în minutul 34, obligându-l pe antrenorul oaspetelor să ceară un nou time-out. Diferența a crescut la 6 goluri, 21-15 în minutul 39, fiind menținută în următoarele 10 minute, însă câteva greșeli ofensive ale gazdelor le-au oferit franțuzoaicelor posibilitatea să se apropie la 23-26 în minutul 50. Adrian Vasile a cerut time-out, iar vicecampioana României a gestionat perfect finalul de meci, obținând o victorie foarte importantă împotriva liderei grupei. Sâmbătă, 8 februarie, CSM București va evolua în deplasare, în Norvegia, la Vipers Kristiansand.

CSM BUCUREȘTI – METZ HANDBALL 32-27 (16-14) Arbitri: Jelena Mitrovic / Andjelina Kazanegra (Muntenegru)

CSM: Dedu – Neagu 14, Lekic 6, Pintea 4, Omoregie 3, Grbic 2, Curea 1, Cvijic 1, Klikovac 1, Torstensson. Antrenor: Adrian Vasile.

Metz: Kapitanovic, Pijevic – Sajka 7, Luciano 4, N’Gouan 3, Kanor 3, Flippes 3, Perederiy 2, Burgaard 2, Zaadi 2, Maubon 1, Nocandy, Smeets. Antrenor: Emmanuel Mayonnade.

Foto: Facebook CSM București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *