SCM Râmnicu Vâlcea n-a rezistat în fața campioanei Europei / Declarații după Vâlcea – Gyor 20-29

Campioana României n-a reușit surpriza în partida de pe teren propriu cu deținătoarea Champions League, pierzând categoric, 20-29. Vâlcea a visat frumos timp de 6 minute, cât s-a aflat la conducere, însă a plătit tribut numeroaselor imprecizii din faza ofensivă. După 5-5 în minutul 15, cele două echipe n-au mai înscris timp de 7 minute, apoi finalul de repriză a aparținut oaspetelor, care au intrat la pauză cu un avans de 4 goluri. Campioana României a primit 4 eliminări în primul sfert de oră al reprizei secunde, echipa maghiară s-a desprins la 7 goluri, 22-15 în minutul 48, și s-a impus la pas. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea această înfrângere severă nu reprezintă un capăt de țară în lupta pentru calificarea în sferturi, echipa pregătită de Florentin Pera urmând să evolueze în runda următoare a grupei principale 2 peste două săptămâni, pe terenul lui Krim Ljubljana.

Kristina Liscevic: ”Îmi felicit echipa pentru atitudine, fiindcă ne-am dorit să jucăm bine și să dăm tot ce avem mai bun împotriva unei echipe mari. Am făcut o primă repriză extraordinară, însă în repriza secundă am jucat mult, mult, mult, cu un om mai puțin și e foarte greu să te aperi în inferioritate împotriva unui adversar atât de bun și de bine organizat. Sper să continuăm cu aceeași atitudine și să muncim din greu, obiectivul nostru e locul 4 în grupă, dar vom vedea ce va fi.”

Florentin Pera: ”Felicit echipa din Gyor pentru victorie, au avut o apărare extraordinară și un portar la un nivel foarte ridicat. Noi am sperat, atât timp cât am ținut aproape de adversare, însă experiența și valoarea lotului echipei din Gyor au făcut în final diferența. Noi am făcut foarte multe greșeli tehnice și n-am mai reușit să revenim în joc atunci când Gyor a luat un avantaj mai mare, iar echipa adversă a știut să-și gestioneze avantajul, s-a simțit că e o echipă mare și a obținut o victorie meritată. Bineînțeles că e greu să joci 10 minute cu un om mai puțin împotriva unei echipe de talia Gyor-ului și, în aceste condiții, s-a făcut această diferență care nu este conformă cu realitatea din teren. Îmi felicit fetele pentru dăruirea și dorința din apărare, în prima repriză am jucat extraordinar și cred că am creat foarte multe probleme. În schimb, în repriza a doua n-am mai fost atât de concentrați, am făcut și greșeli, din punctul meu de vedere am și renunțat destul de repede, însă cred că echipa noastră a arătat un handbal bun și că are potențial. Eu sper ca echipa noastră să ajungă unde a fost Oltchimul odată, dar trebuie să avem răbdare, lucrurile nu pot fi făcute peste noapte, noi avem multe jucătoare noi și vom încerca să întărim echipa, astfel încât la anul să fim o forță și să ajungem la un nivel cât mai înalt, pe măsura așteptărilor suporterilor noștri.”

SCM RÂMNICU VÂLCEA – GYORI AUDI ETO KC 20-29 (6-10) Arbitri: Maike Merz / Tanja Kuttler (Germania)

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Dumanska – Elghaoui 7, Florica 3, Glibko 3, Lopez 2, Fernandez 2, Da Silva 1, Norgaard 1, Liscevic 1, Trifunovic, Gonzalez, Băcăoanu, Zamfirescu, Badea. Antrenor: Florentin Pera.

Gyor: Kiss, Leynaud – Kristiansen 9, Amorim 5, Fodor 4, Oftedal 3, Brattset 3, Hansen 2, Kurtovic 1, Faluvegi 1, Edwige, Nze Minko, Bulatovic, Bodi, Puhalak. Antrenor: Gabor Danyi.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *