Timișoara produce surpriza pe terenul campioanei Ligii Zimbrilor

Mare surpriză sâmbătă, la prânz, în sala ”Dinamo”, acolo unde campioana a remizat (23-23) în compania deținătoarei Cupei României, SCM Poli Timișoara, echipă ce se confruntă cu serioase probleme financiare. După ce a condus cu 3-2 în minutul 10, campioana n-a mai înscris timp de 13 minute, iar Timișoara s-a desprins la 7-3 în minutul 19, pe fondul unei evoluții foarte bune a portarului Babasafari. Bănățenii au intrat cu 4 goluri avans la pauză și s-au menținut la conducere până spre final, 23-21 în minutul 55, dar n-au mai reușit să înscrie în ultimele 5 minute, iar Dinamo a izbutit să scoată un punct. În poarta gazdelor, Heidarirad a avut o prestație fenomenală, apărând 5 aruncări de la 7 metri în repriza secundă. Înainte de startul partidei, s-a ținut un moment de reculegere în memoria marelui Marian Cozma, de la a cărui dispariție s-au împlinit 11 ani. De notat și faptul că antrenorul Timișoarei, Pero Milosevic, a stat în tribună, deoarece avea viza medicală expirată !

”Pot spune că am fi meritat chiar victorie, pentru că tot timpul am fost în avantaj și am jucat bine. Defensiva noastră contra celor de la Dinamo a funcționat perfect și pentru al treilea an la rând plecăm neînvinși de pe terenul lor. Nu e ușor să joci cu doar trei oameni în prima linie a apărării, cum a fost cazul lui Fenici, Milosevic și Baican; am fi avut nevoie de mai mulți băieți, așa cum am făcut anul trecut. Când însumăm toate aspectele, inclusiv ultima fază din care puteam să înscriem, cred că puteam să și câștigăm, așa cum am fi meritat să câștigăm și la Minaur ori cu Turda acasă. Îmi felicit jucătorii pentru lupta pe care au arătat-o! Am primit doar opt goluri în prima repriză contra unei echipe puternice de Liga Campionilor, iar asta spune multe. Avem un sistem fenomenal de apărare, dar din păcate nu-l putem folosi permanent pentru că nu avem jucători la schimb. Trebuie remarcat și atacul în meciul de azi, chiar dacă au fost unele minusuri în anumite momente”, a declarat Pero Milosevic, citat de pagina de Facebook a grupării bănățene.

DINAMO BUCUREȘTI – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 23-23 (8-12) Arbitri: Ionuț Ghiță / Sebastian Topliceanu

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Asoltanei 7, Nantes Campos 5, Kuduz 4, Vujic 3, Alouini 1, Gavriloaia 1, Zulfic 1, Vrankovic 1, Savenco, Negru, Mousavi, Shebib. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Timișoara: Babasafari 1 gol, Tcaciuc – Fenici 6, Milosevic 5, Șomlea 4, Marjanovic 3, Cîmpan 2, Baican 2, Păiuș, Neamțu, Irimescu. Antrenor: Pero Milosevic.

Foto: Facebook Dinamo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *