Calificare dramatică a Bistriței în sferturile Cupei EHF

Gloria Bistrița a reușit duminică seara, la Erd, egalul (24-24) de care avea nevoie pentru a obține calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, la capătul unui meci cu un final de infarct. Ce-i drept, a fost un final pe care ardelencele și le-au făcut singure complicat, din cauza unor greșeli elementare, comise probabil din cauza tensiunii jocului.

Gloria s-a aflat mai tot timpul la conducere, însă n-a izbutit să se desprindă decisiv din cauza evoluției modeste a liniei de 9 metri, Vasileuskaya stând aproape 50 de minute în teren pentru un gol din 10 aruncări. Bistrițencele au compensat printr-o evoluție foarte bună a portarului Zoqbi de Paula și prin jocul cu pivotul, acolo unde Daniela Rațiu a avut o prestație excelentă. Cu două minute înainte de final, Ardean Elisei a înscris pentru 23-21, obținând și o eliminare la Kisfaludy. Kiss a marcat apoi rapid, dar la atacul următor Pristăvița a pasat greșit, punând-o pe contraatac pe Do Nascimento, care a egalat și astfel Erd a marcat de 2 ori în 40 de secunde în inferioritate numerică !

Cu 45 de secunde înainte de final, Horațiu Pașca a cerut time-out, după care echipa bistrițeană a intrat rapid în amenințare de pasiv, lucru pe care se pare că nu l-au observat la timp. Arbitrele din Grecia au fluierat pasiv la a șaptea pasă, Ilyina a aruncat după fluier și a fost eliminată. Degeaba a protestat banca bistrițeană fiindcă, dincolo de alte decizii anapoda luate în timpul partidei, de data aceasta arbitrele n-au greșit. Kovacevic le-a adus pe maghiare în avantaj cu 16 secunde înainte de final, Gloria a avut atacul și a obținut un 9 metri când mai erau 4 secunde. Vali Ardean Elisei a luat acțiunea pe cont propriu, a pătruns și a marcat golul calificării în ultima secundă.

ERD – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 24-24 (12-12) Arbitri: Ioanna Christidi / Ioanna Papamattheou (Grecia)

Erd: Janurik, Foggea – Kovacevic 6, Do Nascimento 4, Toth 4, Lavko 3, Szabo 2, Kiss 2, Jerabkova 1, Schatzl 1, Kisfaludy 1, Gavai. Antrenor: Edina Szabo.

Bistrița: Zoqbi de Paula, Nenezic – Rațiu 6, Ardean Elisei 5, Ilyina 5, Dincă 3, Pristăvița 2, Paraschiv 1, Tetean 1, Vasileuskaya 1, Șamanț, Bloj, Costa, Zegrean. Antrenor: Horațiu Pașca.

Măgura Cisnădie și-a încheiat parcursul în grupele Cupei EHF cu o nouă înfrângere categorică (22-34 la Siofok), având un bilanț greu de egalat după două participări și 12 meciuri în această fază – ZERO.

Foto: Facebook CS Gloria 2018

Un comentariu la „Calificare dramatică a Bistriței în sferturile Cupei EHF

  • 09/02/2020 la 20:24
    Permalink

    …si Turda a invins in Elvetia! Handbalul romanesc inca respira, bravo si voua ca scrieti, mentinand atentia suporterilor, peste (mult peste) prafuitele gsp si pro-antisport. Bravo fetelor, bravo baietilor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *