SCM Râmnicu Vâlcea a remizat la Ljubljana în Champions League

Campioana României a mai făcut un pas spre calificarea în sferturile de finală ale Champions League, după ce a încheiat la egalitate (28-28) pe terenul campioanei Sloveniei, echipă pe care o învinsese la Râmnicu Vâlcea cu 31-16. Măcinată de probleme medicale, echipa vâlceană a avut un început timid, dar, după primul sfert de oră, și-a revenit și a condus cu 7-4 în minutul 17. Pe fondul unei evoluții foarte bune a portarului Vojnovic (40% în prima repriză), slovenele au revenit și au intrat cu avantaj minim la pauză, după 30 de minute în care procentajul de reușită a atacurilor noastre a fost de doar 52%.

Krim a început furtunos mitanul secund, cu trei goluri consecutive în 2 minute, însă Vâlcea a egalat la 16 în minutul 38, după care s-a mers cap la cap până la final. Oaspetele au condus cu 26-24 în minutul 55, aveau avantaj minim și superioritate numerică în ultimul minut, dar, la ultimul atac al gazdelor, Trifunovic a primit direct cartonașul roșu pentru o intervenție imprudentă, apoi Krim a obținut un 7 metri cu 10 secunde înainte de final și a egalat. Cu acest egal, SCM Râmnicu Vâlcea a acumulat 5 puncte, cu 2 mai multe decât campioana Sloveniei și cu 3 mai multe decât Savehof. Sâmbăta viitoare, echipa pregătită de Florentin Pera își poate asigura calificarea în sferturi cu o victorie pe teren propriu împotriva lui Savehof.

RK KRIM MERCATOR – SCM RÂMNICU VÂLCEA 28-28 (13-12) Arbitri: Malgorzata Lidacka / Urszula Lesiak (Polonia)

Krim: Vojnovic, Mamic – Van Kreij 8, Varagic 7, Mavsar 5, Klemencic 3, Zulic 3, Ljepoja 1, Snopova 1, Kojic, Zabjek. Antrenor: Uros Bregar.

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Dumanska – Gonzalez 7, Elghaoui 6, Lopez 4, Da Silva 2, Trifunovic 2, Liscevic 2, Norgaard 2, Florica 1, Badea 1, Zamfirescu 1. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *