Liga Zimbrilor / Minaur a învins Steaua și a urcat pe podium, declarații Stephane Plantin și Sandu Iacob

Minaur Baia Mare și Steaua București au jucat duminică dimineață, pe terenul maramureșenilor, într-un joc contând pentru etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor, având ca miză ocuparea ultimului loc de pe podium. Primele 22 de minute au fost echilibrate, apoi Minaur s-a desprins la 14-10 în minutul 26 și a intrat cu două goluri avans la pauză. Și în repriza secundă gazdele s-au aflat mereu în avantaj, au avut 25-20 în minutul 49, dar Steaua s-a apropiat amenințător în minutul 56, 27-28, după golul lui Da Silva. Minaur a gestionat bine finalul de meci și a obținut a treia victorie consecutivă, urcând pe locul 3 în clasamentul Ligii Zimbrilor.

”A fost un meci pe care l-am avut sub control de la un capăt la altul, deși am avut în față un adversar foarte bun. Desigur că nu a fost totul perfect în jocul nostru, însă sunt mulțumit de acest meci, fiindcă dăruirea jucătorilor noștri a fost mereu prezentă, timp de 60 de minute”, a declarat antrenorul Minaurului, Stephane Plantin, pentru Handbal Mania.

”Am vrut mult mai mult de la acest meci, dar n-am obținut nimic și suntem dezamăgiți și frustrați din această cauză. Am început meciul destul de prost și le-am dat un ascendent moral adversarilor, care au reușit să înscrie. Noi am încercat să revenim, dar n-am avut destulă putere și decizie care să întoarcă scorul. Am reușit să revenim la un gol pe final, am avut posesia, dar a intervenit un cumul de decizii, prima fiind cea a arbitrilor, care nu au acordat fault și eliminare la faultul asupra lui Burlacu, apoi jucătorul nostru nu a mai avut energia să dea pasa potrivită pentru Mihalcea, care plecase pe contraatac. A fost un moment important pe final, pe care nu l-am transformat în reușită, apoi adversarii au înscris și le-a fost mai simplu. Minaur a avut și un public minunat, care a pus presiune și pe noi și pe arbitri, iar lucrurile au ieșit așa cum și-au dorit cei de la Baia Mare. Îi felicităm pentru succes, lupta continuă, au mai rămas în joc 21 de puncte”, ne-a spus antrenorul Stelei, Sandu Iacob.

MINAUR BAIA MARE – STEAUA BUCUREȘTI 31-29 (15-13) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

Minaur: Ciobanu – Csepreghi 6, Kotrc 6, Cristescu 5, Bera 5, Cip 4, Mureșan 2, Botea 1, Haiduc 1, Vojvodic 1, Nagy, Buzle, Coric, Brajovic. Antrenor: Stephane Plantin.

Steaua: Bucătaru, Stănescu, Niculai – Grbovic 7, Mihalcea 6, Humet 5, Pop 3, Constantina 3, Milosevic 2, Da Silva 1, Florea 1, Aslanian 1, Johannson, Burlacu, Valadao, Olaru. Antrenor: Sandu Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *