Dinamo face istorie în Champions League și va aduce în România colecția de vedete de la PSG

Campioana României s-a revanșat duminică pentru eliminarea de anul trecut, din play-off-ul pentru optimile Champions League, a câștigat și returul cu Sporting (26-24) și a reușit o calificare istorică. Dinamo va aduce pentru optimi o super-echipă, Paris Saint-Germain, plină de mari vedete, cum ar fi Nikola Karabatic, Luc Abalo, Mikkel Hansen sau Sander Sagosen. Saied Heidarirad a fost din nou imperial în poartă, în timp ce românii Asoltanei și Gavriloaia au făcut și ei un meci de senzație, marcând împreună aproape jumătate din golurile echipei lor.

Dinamo a început furibund, a condus cu 2-0 în minutul 4 pentru ca, un minut mai târziu, Heidarirad să apere două aruncări de la 7 metri, executate de Ghionea și Ruesga. Sporting a egalat la 6 în minutul 15, prin veteranul Vujin, dar Dinamo a refăcut diferența de 2 goluri, însă a primit o lovitură grea în minutul 18, când Ante Kuduz a văzut direct cartonașul roșu pentru o intervenție asupra lui Carneiro. ”Câinii” n-au acuzat șocul, Heidarirad și-a continuat recitalul între buturi, Dinamo s-a desprins la 3 goluri, iar arbitrii germani au arătat un al doilea cartonaș roșu, în minutul 28, de data aceasta în tabăra oaspeților, pivotului Frade, pentru un cot aplicat lui Mousavi. Campioana României a avut 14-10, însă a intrat cu două goluri avans la pauză, după ce se putea desprinde din nou la 4 goluri, dar a ratat atacul, iar portughezii au redus din diferență pe contraatac.

Sporting a egalat la 14 în minutul 34, la capătul unui contraatac valorificat de Bingo, însă Dinamo a replicat cu  trei goluri consecutive, reușite de Vujic și Asoltanei (de două ori). După câteva erori ale dinamoviștilor pe faza de atac, oaspeții au egalat la 20 în minutul 50, în condițiile în care campioana României nu mai înscrisese de 6 minute. A fost un moment psihologic gestionat foarte bine. S-a cerut time-out, Vujic a scos o eliminare la Carol Marzo, după care Gavriloaia a înscris pentru a patra oară, portughezii au pierdut apoi mingea pe atac și Mamdouh Shebib a înscris în poarta goală pentru 22-20, cu 8 minute înainte de final. Cu un minut și jumătate înainte de ultimul fluier, ”câinii” aveau un gol avans, 25-24, iar banca tehnică a bucureștenilor a solicitat time-out. la capătul unui atac prelungit, Mamdouh Shebib a recuperat o minge bâlbâită de Vujic și a marcat golul care a spulberat orice emoții. Dinamo e în optimile Champions League !

DINAMO BUCUREȘTI – SPORTING CP 26-24 (14-12) Arbitri: Lars Geipel / Marcus Helbig (Germania)

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Asoltanei 7, Mamdouh Shebib 6, Gavriloaia 5, Bannour 3, Nantes Campos 3, Vujic 2, Savenco, Mousavi, Kuduz, Alouini. Antrenori: Constantin Ștefab, Sebastian Bota.

Sporting: Skok, Gaspar – Ghionea 5, Tavares 4, Frade 4, Araujo 4, Carneiro 2, Bingo 2, Ruesga 1, Rocha 1, Vujin 1, Mladenovic. Antrenor: Thierry Anti.

Foto: Facebook Dinamo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *