Victorii pentru Vâlcea și Minaur în Liga Florilor

Etapa a 19-a a Ligii Florilor a programat miercuri două partide, în care au fost implicate echipe ce vor juca în weekend în cupele europene. Campioana SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat fără probleme derby-ul oltenesc cu SCM Craiova și va juca sâmbătă pe terenul campioanei Europei, Gyor. La Baia Mare, Minaur și-a consolidat poziția a treia din clasament, după ce a învins-o pe Gloria Bistrița, echipă ce va disputa duminică, în Danemarca, returul sfertului de finală cu Herning-Ikast. Meciul Dunărea Brăila – CSM București (scor 23-33) s-a jucat pe 25 februarie, restul meciurilor urmând să aibă loc după următorul program: SCM Gloria Buzău – HC Zalău (joi, ora 16), CSM Slatina – U Cluj (sâmbătă, ora 11) și HCM Slobozia – Rapid București (sâmbătă, ora 15.30, live TVR 1).

SCM RÂMNICU VÂLCEA – SCM CRAIOVA 27-22 (15-10) Arbitri: Marina Agliceriu / Mirabela Turdean

Vâlcea: Dumanska, Batinovic, Ciucă – Elghaoui 6, Gonzalez 5, Glibko 4, Liscevic 3, Norgaard 2, Lopez 2, Trifunovic 2, Da Silva 1, Badea 1, Marin 1, Băcăoanu, Florica. Antrenor: Florentin Pera.

Craiova: Dzhukeva, Curmenț, Chetraru – Țicu 9, Orșivschi 3, Nikolic 3, Zamfir 3, Klikovac 2, Cace 1, Savu 1, Tătar, Colac, Ion. Antrenor: Bogdan Burcea.

MINAUR BAIA MARE – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 30-27 (15-14) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Baia Mare: Măzăreanu, Enache – Lisewska 13, Burlachenko 5, Seraficeanu 5, Rysankova 3, Popa 2, Hotea 1, Bondar 1, Tămaș, Argyelan, Szolosi, Polocoșer, Cîrstea, Shteriova, Conache. Antrenor: Costică Buceschi.

“Sunt foarte mulțumit de toată săptămâna pe care am avut-o, începând cu jocul cu Craiova, apoi urmând meciul de la Rapid și, să zicem, cireașa de pe tort, astăzi cu Bistrița, echipă care și-a jucat în mare măsură șansa la cupe europene aici, pentru că diferență dintre primele clasate s-a mărit. Vor fi însă multe surprize până la finalul sezonului. Pentru noi, urmează un meci dificil pentru accederea în Final Four-ul Cupei României, la Gloria Buzău, echipă care n-a pierdut prea multe puncte acasă. Mergem să ne batem, să forțăm calificarea, iar după asta urmează o vacanță forțată. Avem patru fete la Lotul A și cel de tineret ale României, plus două fete care joacă la loturile lor naționale. Un semnal de alarmă pentru echipa României, deoarece Szilwia Lisewska este într-o formă foarte bună. Astăzi, ea a fost motorul echipei, pentru că a înscris mult. Sunt foarte mulțumit de apărare, care în continuare își face datoria și, în momentul în care și portarul s-a concentrat, am pus o diferență care ne-a adus în postura de câștigători.” Costică Buceschi

Bistrița: Zoqbi de Paula, Nenezic, Inculeț – Dincă 7, Ardean Elisei 6, Ilyina 4, Moroianu 3, Pristăvița 3, Rațiu 2, Tetean 1, Vasileuskaya 1, Bloj, Zegrean, Paraschiv, Costa. Antrenor: Horațiu Pașca.

“Cu siguranță că se putea mai mult azi, cu siguranță că suntem obosiți, câte un pic din fiecare. La 17-17 s-a consumat momentul psihologic al jocului, când am luat două goluri foarte repede, pe niște greșeli ale noastre. Cred eu că o echipă atât de în formă ca Minaur la ora asta este greu de bătut. Jocul greșeală așteaptă. 40 de minute am stat bine în joc, apoi a venit o sincopă de unde ne-a fost greu să revenim. Trebuie să facem o analiză foarte clară la noi, pentru că suntem la a treia înfrângere consecutivă în campionat, însă sper eu ca meciul de la Ikast să ne dea un imbold. Acolo vom juca fără niciun fel de presiune, pentru că nu avem absolut nimic de pierdut. Suntem la momentul care suntem, în sport astăzi ești sus mâine ești jos, se poate întâmpla orice. Trebuie să crezi în tine, în tot ceea ce faci, pentru că nu există formule magice. Puterea noastră stă în echipă și trebuie doar să ne adunăm.” Horațiu Pașca

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Sursa declarații: minaur.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *