CSM București a câștigat marele derby cu campioana, Cisnădie s-a impus în restanța de la Slobozia

Marele derby al Ligii Florilor MOL s-a disputat miercuri seara într-o atmosferă dezolantă, fără spectatori, vicecampioana CSM București reușind să se impună la limită (23-22), după ce Vâlcea a avut în ultimul minut atacul prin care putea egala, însă n-a făcut-o.

Primele 20 de minute au fost echilibrate, cu apărări foarte atente, dar, de la 9-9 în minutul 19, CSM-ul a fost mai precisă pe faza de atac, a marcat de patru ori la rând și a intrat apoi cu un avans de 3 goluri la pauză. Diferența a crescut la patru goluri în minutul 34, 17-13, apoi Vâlcea a revenit și a ratat în trei rânduri ocazia de a se apropia la un gol, însă a reușit acest lucru la a patra tentativă, în minutul 46, când Norgaard a înscris și CSM-ul conducea cu 20-19. Adi Vasile a cerut time-out, dar cele care au înscris au fost tot vâlcencele, Marta Lopez egalând la 20 în minutul 48, la capătul unui contraatac.

Vicecampioana s-a desprins din nou la 2 goluri, 23-21 în minutul 56, după golul Draganei Cvijic și după ce Irina Glibko ratase o aruncare de la 7 metri, trimițând balonul în bară. Campioana putea egala la 23 în minutul 58, dar Gonzalez, singură la semicerc, a fost blocată de Denisa Dedu, același lucru petrecându-se la faza următoare pe celălalt semicerc, unde Dumanska a blocat-o pe Neagu. Vâlcea a avut atacul în superioritate în ultimul minut, a lungit acțiunea, însă Liscevic a fost sancționată pentru pași și CSM București s-a impus la limită. Vicecampioana a egalat campioana la puncte, dar are un meci mai puțin disputat, restanța din deplasare, cu HCM Slobozia. În afară de această restanță, cele două echipe mai au de disputat câte 6 partide, iar lupta pentru titlu rămâne deschisă.

CSM BUCUREȘTI – SCM RÂMNICU VÂLCEA 23-22 (15-12) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

CSM: Dedu, Grubisic – Cvijic 6, Neagu 5, Lekic 4, Grbic 3, Omoregie 2, Martin 2, Klikovac 1, Torstensson, Perianu, Pintea. Antrenori: Adrian Vasile, Per Johansson.

Vâlcea: Dumanska, Batinovic – Glibko 6, Lopez 6, Gonzalez 4, Norgaard 3, Elghaoui 1, Florica 1, Liscevic 1, Băcăoanu, Da Silva, Trifunovic, Zamfirescu, Badea. Antrenor: Florentin Pera.

Într-un alt joc disputat miercuri seara, restanță din etapa a 15-a, Măgura Cisnădie a câștigat în deplasare la Slobozia, după ce gazdele au condus la pauză.

HCM SLOBOZIA – MĂGURA CISNĂDIE 19-21 (10-8) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea

Slobozia: Polocoșer – Georgescu 6, Ciolan 4, F. Ilie 3, Toma 3, Vacariu 2, Vartic 1, Jlezi, Naumenko, Ivan, Moldoveanu, Obedeanu, Sava, Nicolae. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Cisnădie: Voicu, Pașca, A. Ilie – Moldovan 8, Tănasie 3, Gatzel 3, M. Predoi 2, Ani-Senocico 2, Panici 2, Nan 1, Petrescu, Iuga, Crăciun, D. Predoi, Ujkic, Tomescu. Antrenor: Alexandru Weber.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea Handbal Feminin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *