Ce s-a discutat la videoconferința conducerii FRH cu cluburile masculine

Marți a avut loc videoconferința la care conducerea FRH a discutat cu echipele din Liga Zimbrilor și cu fruntașele din eșalonul secund vizavi de încheierea sezonului 2019-2020. După ce cele 22 de cluburi și-au prezentat situația financiară și de sănătate, au fost exprimate opțiuni vizavi de mai multe întrebări formulate de vicepreședintele Sorin Dinu și de președintele Alexandru Dedu.

Astfel, prima întrebare supusă atenției de Sorin Dinu a fost referitoare la menținerea regulii celor 3 jucători extracomunitari. În unanimitate, cei 18 participanți s-au pronunțat pentru eliminarea acestei reguli. Cea de-a doua întrebare a vizat obligativitatea înscrierii în Raportul de joc a minim 8 jucători români. Și aici s-a înregistrat unanimitate, cu mențiunea că Potaissa Turda, CSM Focșani și CSM Făgăraș s-au pronunțat pentru 10 jucători români. A treia întrebare a lui Sorin Dinu s-a referit la obligativitatea pentru echipele de Liga Națională de înscriere în Divizia A a unei echipe cu minim 8 jucători U23 din sezonul 2021-2022. 10 cluburi s-au pronunțat pentru, iar 12 împotrivă. Au votat împotrivă Turda, Baia Mare, Focșani, Timișoara, Făgăraș, Vaslui, Buzău, Botoșani, Alexandria, Odorhei, Cluj și Oradea.

Prima întrebare formulată de Alexandru Dedu a vizat disputarea Final Four-ului Cupei României în luna august, toți participanții fiind de acord. A doua întrebare a fost „sunteți de acord cu jucarea turneelor de accedere în Ligă în iulie-august, când se va putea?” Aici, doar Sânnicolau Mare, Medgidia și Botoșani au fost pentru, în timp ce majoritatea cluburilor din primul eșalon s-au declarat pentru disputarea turneelor de promovare, sub orice formă, inclusiv după 30 iunie, dar fără echipele din Liga Zimbrilor.

O decizie definitivă privind deznodământul sezonului va fi luată în ședința Consiliului de Administrație al FRH de luni, 18 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *