Ferenc Ilyes se implică în sprijinirea tinerilor handbaliști din Odorheiu Secuiesc

Fostul mare internațional maghiar Ferenc Ilyes, originar din Odorheiu Secuiesc, a pus bazele unui proiect menit să sprijine tinerii handbaliști maghiari din afara granițelor Ungariei, prin intermediul Fundației “Împreună vom crește”. Beneficiind de sprijinul Federației Maghiare de Handbal, dar și al guvernului din Ungaria, fundația se va ocupa de copiii care practică handbalul în academiile din  afara Ungariei, va organiza competiții și tabere, va premia antrenorii, propunându-și să le asigure tinerilor handbaliști toate condițiile pentru a crește într-un mediu potrivit sportului de performanță.

Președintele fundației va fi Ferenc Ilyes, responsabilul din partea Federației Maghiare de Handbal este Istvan Juhasz, în timp ce director va fi Arpad Jakab. Antrenorul Lorant Sipos este persoana implicată în proiect din partea Academiei de la Odorheiu Secuiesc. De altfel, în perioada următoare, decidenții fundației ”Împreună vom crește” vor purta discuții  cu reprezentanți ai Clubului Sportiv Școlar Odorhei și cu cei ai clubului Szejke SK.

Născut la Odorheiu Secuiesc pe 20 decembrie 1981, Ferenc Ilyes a început handbalul în orașul natal, de unde a fost recrutat de Pick Szeged în anul 2000. De-a lungul carierei, a mai evoluat la Veszprem, Lemgo (Germania), Wisla Plock și Tatabanya (unde este legitimat în prezent). A fost de 4 ori campion al Ungariei, a câștigat Cupa Cupelor cu Veszprem în 2008 și Cupa EHF cu Lemgo în 2010 și cu Pick Szeged în 2014. A jucat de 229 de ori în naționala Ungariei, pentru care a înscris 502 goluri.

Foto: Melczer Zsolt – vehirsport.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *