Cazul ”Corona Brașov” / Laslo, Bazaliu și Hosu pot reveni în competiții, cât mai trebuie să stea celelalte jucătoare

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping a emis un Ordin privind înghețarea sancțiunii de suspendare din activitatea sportivă în cazul handbalistelor de la Corona Brașov. Astfel, sportivele au fost împărținte în 3 loturi.

Lotul 1, alcătuit din Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu, pot reveni în competiție începând cu 10 iulie 2020, înghețarea aprobată fiind de 7 luni și jumătate. În cazul celor 3, după cum se menționează în Ordin, ”informațiile oferite au fost credibile și au dus la descoperirea și înaintarea mai multor cazuri de încălcări ale reglementărilor anti-doping, inclusiv utilizarea unei metode interzise de către alte 12 sportive de la disciplina handbal și complicitatea unor membri ai personalului asistent – 3 dintre aceștia fiind sancționați, respectiv Liviu Dragomir (directorul clubului), Bogdan Marius Capră (medicul echipei) și Mariana Tîrcă (directorul sportiv al clubului).”

Lotul 2 este format din Eliza Buceschi, Ana Maria Lopătaru, Daria Bucur, Natasha Nolevska și Elaine Gomes Barbosa, acestea urmând să revină în activitate pe 11 septembrie (primele 4) și pe 14 septembrie (Barbosa), înghețarea aprobată fiind de 6 luni și jumătate. În cazul acestui lot, ”informațiile oferite au confirmat informațiile deja primite de la Lotul 1 de sportive. Aceste informații nu au fost oferite decât la câteva zile după ce Lotul 1 a convins Lotul 2 să recunoască încălcările reglementărilor anti-doping și să prezinte orice informații relevante. Unele dintre sportive au oferit informații care au dus și la depistarea încălcării reglementărilor anti-doping săvârșită de sportivi de la disciplina hochei pe gheață.”

Lotul 3 de sportive le cuprinde pe Georgiana Ciuciulete, Marilena Neagu, Ivona Pavicevic, Mihaela Diana Popescu, Viktoriia Tymoshenkova, Claudia Lăcătuș, Oana Căprar și Laura Constantin. Acestea ”au confirmat informațiile deja primite, la distanță de 1-2 săptămâni de Lotul 1 de sportive, și doar după ce au fost notificate în legătură cu încălcarea reglementărilor anti-doping.” Cu excepția Ivonei Pavicevic (care poate reveni pe 28 noiembrie 2020) și a Laurei Constantin (pe 17 februarie 2021), celelalte jucătoare sunt suspendate până pe 28 martie 2021, înghețarea aprobată fiind de 4 luni.

Din lista ANAD lipsesc Sorina Tîrcă și Elena Pătuleanu, care au depus apel la Decizia din 10 iunie a Comisiei de Audieri a agenției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *