Haos pre-competițional: de la antrenamente cu distanțare direct la meciuri oficiale ???

”Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare”, declara Alexandru Dedu pentru lead.ro pe 23 iulie. Iată că au mai rămas 7 zile până la primele meciuri oficiale, cele din sferturile Cupei României feminine, iar echipele nu au avut dreptul să se antreneze în condiții de joc, conform legislației în vigoare, iar despre jocuri de verificare nici nu s-a pus problema. Cel puțin oficial. Neoficial, foarte multe echipe au jucat în spatele ușilor închise și încuiate. Cum rămâne, însă, cu afirmația președintelui FRH ? Teoretic, toate echipele care vor participa la Cupa României săptămâna viitoare ar trebui să fie acum în cantonament, după ce au făcut și un test Covid înainte. Conform ultimului ordin de ministru, antrenamentele trebuie să se desfășoare, în continuare, cu menținerea distanței de 2 metri între persoane și a asigurării unui spațiu de minim 7 metri pătrați/persoană ! Cu alte cuvinte, echipele vor ieși din cantonament, fără antrenamente în condiții de joc, și vor disputa meciuri oficiale !!! De necrezut, nu-i așa ? În situații similare se vor afla după aceea echipele participante la turneele de promovare, participantele la turneul final al Cupei României masculine și apoi cele din Liga Zimbrilor. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda vor fi disputat până atunci și două partide internaționale oficiale !!!

Din păcate, deși s-a obținut permisiunea reluării competițiilor handbalistice, ordinul ministerial emis în acest sens e plin de inadvertențe și aberații, cum e cea descrisă mai sus. Vor urma și alte situații ”românești”, aflăm că deja unitățile de cazare din Sfântu Gheorghe au ridicat prețurile, iar la o ședință federală s-a discutat aprig despre cum să fie sancționați sportivii care nu poartă mască pe bancă !!! Păi de ce să poarte mască pe bancă, unde stau alături de coechipieri și de staff-ul cu care oricum ”conviețuiesc” în perioadele de cantonament și turnee ??? Așteptăm cu interes, dar mai ales cu strângere de inimă, ce va urma, însă mai întâi cineva trebuie să facă ordine în haosul legislativ și chiar organizatoric. Întrebarea e dacă are cine.

2 comentarii la „Haos pre-competițional: de la antrenamente cu distanțare direct la meciuri oficiale ???

 • 27/08/2020 la 15:56
  Permalink

  Buna ziua,

  Fie documentati mai aprofundat ce se discuta in CA si „combateti” fie acordati mai multe circumstante atenuante actualei conduceri…Dvs cum ati proceda intr-o astfel de situatie cu totul neobisnuita pt Mapamond?

  Răspunde
 • 27/08/2020 la 16:34
  Permalink

  Praf politic în ochii megieșilor, mioritici, balcanici și mitici. Fațadă și fățărnicie, veșnicul mers pe burtă, pe blat, la mica înțelegere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *