Rezultatele din Liga Europeană masculină / 3 echipe calificate la ”masa verde”, 2 dispute au loc într-o singură manșă

Prima competiție europeană inter-cluburi care a început este Liga Europeană masculină, care a programat în acest weekend partidele din primul tur preliminar. Trei dintre dispute au fost deja tranșate fără joc, în contextul retragerii echipelor norvegiene Haslum și Arendal, dar și a islandezilor de la Valur. În aceste condiții, Kristianstad (Suedia), Azoty Pulawy (Polonia) și TTH Holstebro (Danemarca) s-au calificat în turul 2 fără a juca. Două dintre dispute se vor juca într-o singură manșă, Bidasoa Irun (Spania) – PAUC Handball (Franța) pe terenul echipei spaniole, pe 6 septembrie, și Pfadi Winterthur (Elveția) – Handball Esch (Luxemburg) pe teren neutru, în Germania, tot pe 6 septembrie.

O dublă manșă s-a disputat deja vineri și sâmbătă, cea dintre maghiarii de la Gyongyos și macedonenii de la Butel Skopje, pe terenul primei echipe. Gyongyos s-a calificat în turul 2, după ce a câștigat primul meci cu 34-21 și l-a pierdut pe cel de-al doilea cu 25-24. Iată și rezultatele celorlalte jocuri partide, al căror retur se va desfășura săptămâna viitoare: Skjern Handbold (Danemarca) – HK Malmo (Suedia) 27-26, SL Benfica (Portugalia) – Fivers Viena (Austria) 28-26, SKA Minsk (Belarus) – ȚSKA Moscova (Rusia) 25-25, Potaissa TurdaHRK Gorica (Croația) 24-26, HC Dobrogea Sud ConstanțaHC Victor Stavropol (Rusia) 26-18, HC Kriens-Luzern (Elveția) – RK Dubrava Zagreb (Croația) 29-27, HC Metalurg Skopje (Macedonia de Nord) – RK Spacva Vinkovci (Croația) 35-28, Belenenses (Portugalia) – RK Trimo Trebnje (Slovenia) 23-28 și Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca) – MT Melsungen (Germania) 31-27.

Am văzut meciuri disputate cu public, cu respectarea distanțării fizice și fără aberații ca la noi, cu purtatul măștii pe banca de rezerve și la time-out. Să sperăm în calificarea ambelor echipe românești în turul următor, dar și în instaurarea bunului simț în regulile competițiilor care urmează să înceapă în România.

Foto: Facebook EHF European League

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *