SCM Râmnicu Vâlcea e prima finalistă a Cupei României, după o victorie clară cu Rapid

Prima semifinală a Cupei României le-a opus sâmbătă dimineață pe Rapid și SCM Râmnicu Vâlcea, ambele aflate la primul joc oficial după jumătate de an. Echipa giuleșteană nu a contat pe serviciile celor trei straniere transferate în această vară, Foggea, Čavlović și Kassoma, în timp ce Florentin Pera a folosit-o pe Mireya Gonzalez doar în ultimele 7 minute. Ținând cont de circumstanțe, jocul a fost plăcut, SCM Râmnicu Vâlcea obținând o victorie scontată, în fața unei echipe feroviare care n-a făcut, însă, un simplu act de prezență.

Cele două echipe au intrat greu în meci, primul gol fiind înscris de Trifunovic (care a evoluat în inter dreapta) în minutul 5. Rapidul a marcat pentru prima dată abia în minutul 8, la 0-3, iar echipa vâlceană a menținut constant un avantaj de 3 goluri timp de 12 minute. Trei contraatacuri consecutive fructificate de echipa lui Florentin Pera au mărit avansul la 5 goluri în minutul 22 (12-7), primul mitan încheindu-se cu 14-10 în favoarea vâlcencelor. O primă repriză în care s-au remarcat portarii Dobre și Batinovic, Rapidul a contat foarte mult pe acțiunile personale ale Danielei Todor, în timp ce Vâlcea s-a apărat mai bine și a avut o viteză în plus în atac. Diferența a crescut apoi treptat, mai întâi la 6 goluri în minutul 41, 20-14, după un 7 metri transformat de Minevskaja, și apoi la 7, 23-16, după golul Aliciei Fernandez, în excelentă dispoziție de joc sâmbătă. Rapidul n-a mai reușit să revină până la final în fața unei echipe vâlcene ce a fost superioară la toate capitolele.

RAPID BUCUREȘTI – SCM RÂMNICU VÂLCEA 23-30 (10-14) Arbitri: Cristina Năstase / Simona Stancu

Rapid: Dobre, Diaconu – Todor 6, Popa 6, Constantinescu 5, Bazon 2, Lazăr 1, Trifan 1, Boljevic 1, Ilie 1, Craiu, Badea, Chiricuță. Antrenor: Carmen Amariei.

Vâlcea: Batinovic, Ciucă – Lopez 6, Elghaoui 6, Fernandez 4, Minevskaja 3, Nikolic 3, Aardahl 2, Glibko 2, Gonzalez 2, Trifunovic 1, Norgaard 1, Florica, Liscevic, Marin, Dăscălete. Antrenor: Florentin Pera.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (3) – 4 (4). Minute de eliminare: 4-10.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *