Suceava câștigă primul joc de la turneul de promovare

Principala favorită a turneului de promovare în Liga Zimbrilor, care se dispută de vineri până duminică la Sfântu Gheorghe, s-a impus în primul meci al competiției, împotriva celor de la CSM Alexandria, scor 33-25. Victoria sucevenilor s-a conturat, însă, în cea de-a doua parte a jocului, după o primă repriză mai puțin reușită.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, chiar dacă sucevenii s-au desprins, la un moment dat, la 3 goluri (11-8, min. 19). Alexandria a revenit, a și condus (12-11, 13-12), după care primele 30 de minute s-au încheiat nedecis. Echipa teleormăneană a jucat fără inhibiții, cu un Moldovanu inspirat la 9 metri, dar și cu doi portari inspirați, Coveianu și Staicu, cei doi apărând trei aruncări de la 7 metri. Sucevenii au evoluat crispat, apelând foarte rar la armele care i-au consacrat, contraatacul și faza a doua, în timp ce poarta n-a prea mers. Trebuie menționat și faptul că Alexandria a evoluat 6 minute în inferioritate în prima repriză, unele din eliminări fiind dictate cu mare ușurință.

Elevii lui Adrian Chiruț au început repriza secundă deciși să tranșeze soarta partidei cât mai rapid și, profitând inclusiv de faptul că adversarii au ratat două aruncări de la 7 metri, s-au desprins la 22-18 în minutul 45. Anterior, antrenorul teleormănenilor, Liviu Candidatu, fusese descalificat, primind cartonașele roșu și albastru, pe motiv că ar fi intrat în teren în timpul jocului, în condițiile în care distanța dintre tușă și băncile de rezervă în sală e mai mică de jumătate de metru. Diferența a crescut apoi treptat, plusul de valoare, intervențiile lui Grigoraș, dar și banca mai lungă a sucevenilor spunându-și cuvântul. Pentru Alexandria urmează sâmbătă un meci de totul sau nimic împotriva Botoșaniului, în timp ce Suceava are, în teorie, un meci mai ușor cu Unirea Sânnicolau Mare.

CSU SUCEAVA – CSM ALEXANDRIA 33-25 (13-13) Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Suceava: Makaria, Grigoraș – Loic 10, Furak 5, Olariu 5, Balasz 4, Câmpan 2, Dascălu 2, Popia 2, Tofănel 1, Sadovyi 1, Manjic 1, Oancea, Pintilei, Nalbantoglu, Fodorean. Antrenor: Adrian Chiruț.

Alexandria: Coveianu, Staicu – Moldovanu 11, Costea 4, L. Nițu 3, Dobrincu 3, Voicu 2, Hoinaru 1, Boriceanu 1, Dima, Chiorean, Manole, Grosu, R. Nițu. Antrenor: Liviu Candidatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *