Dinamo e prima finalistă a Cupei României masculine

Final Four-ul Cupei României, programat în acest weekend la Sfântu Gheorghe, a fost deschis sâmbătă dimineață de duelul dintre Dinamo București, ultima campioană a țării, și CSM Bacău, echipă aflată la prima prezență în turneul final din „competiția surprizelor”. Iar la primul meci oficial după aproape 6 luni de pauză, o surpriză era să se contureze în repriza inaugurală, în care băcăuanii au oferit o replică curajoasă și au avut inițiativa de la primul gol al partidei (înscris de Huta în min. 2) și până spre finalul primelor 30 de minute. Astfel, cu poarta închisă de Saldatsenka, CSM-ul a păstrat un avans constant de 1-2 goluri (6-4 min. 20, 7-5 min. 24), înainte ca dinamoviștii să înceapă încet-încet să pună stăpânire pe joc și să întoarcă tabela definitiv.

Intrați la pauză cu avantaj minim, 8-7 după o aruncare de la 7 metri transformată de Negru, „câinii roșii” au controlat partea a doua jocului, desprinzându-se treptat în ultimul sfert de oră la o diferență maximă de 6 lungimi (18-12 min. 47, 19-13 min. 52, 21-15 min. 56). Dinamo a confirmat astfel calculele hârtiei și va intra duminică în cursa pentru două trofee, Cupa României și Supercupa, urmând să întâlnească în finală câștigătoarea dintre Poli Timișoara – HC Dobrogea Sud Constanța (sâmbătă, ora 18.00 – TVR 1). Pentru CSM Bacău, drumul continuă cu finala mică, care se va desfășura duminică de la 11.30 (TVR 2).

DINAMO BUCUREȘTI – CSM BACĂU 22-17 (8-7) Arbitri: Alin Gherman / Adrian Moldovan (Baia Mare)

Dinamo: Saeid, Lazăr – Negru (5), Kuduz (4), Bannour (4), Szasz (3), Gavriloaia (2), Ghionea (2), Vujic (1), Humet (1), Botea, Savenco, Bizău, Mousavi, Shebib. Antrenor: Constantin Ștefan.

CSM: Saldatsenka – Crnoglavac (5), Serhel (4), Tîrzioru (3), Păunică (2), Rotaru (1), Huta (1), G. Cotinghiu (1), Iordachi, Coric, Gal. Antrenor: Alexandru Acsinte

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (2) – 6 (5). Minute de eliminare: 12-10.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *