Minaur Baia Mare a câștigat primul meci al Ligii Zimbrilor

Minaur Baia Mare s-a impus fără mari probleme în primul meci al noii ediții din primul eșalon masculin în fața Vasluiului, într-un duel dintre două echipe cu antrenori noi pe bancă. Prin prisma numeroaselor transferuri realizate în această vară, maramureșenii porneau favoriți, însă au avut ceva de furcă în primele 30 de minute, până s-au făcut reglajele fine.

Privilegiul de a înscrie primul gol al noii ediții a Ligii Zimbrilor i-a revenit lui Florin Acatrinei, care a deschis scorul în minutul 3 cu o aruncare spectaculoasă de la 9 metri, din inter dreapta. Să notăm și prima eliminare a campionatului, ”culeasă” de băimăreanul Robert Nagy în minutul 13. De altfel, Minaur a primit 10 minute de eliminare în primele 30 de minute, evoluând de două ori în dublă inferioritate. Nu a fost vorba de durități, cât de imprudențe sau proteste, în cazul lui Araujo. Prima repriză a avut un ritm bun și numeroase răsturnări de scor: Vasluiul a condus 5-3, apoi Minaur a marcat de 4 ori la rând, pentru ca moldovenii să revină la conducere, 9-8 în minutul 21. Maramureșenii au intrat cu două goluri avans la cabine, după ce Ionuț Ciobanu a apărat aruncarea de la 7 metri executată de Florin Acatrinei.

Minaur s-a desprins în primul sfert de oră la reprizei secunde (20-15, min. 44), iar antrenorul vasluienilor a simțit, probabil, că meciul e pierdut și i-a aruncat în joc pe jucătorii tineri, Răzvan Chiratcu, Vlad Hușanu și Eduard Cioată. La fel a procedat apoi și Adrian Petrea, cu Buguleț, Makaria, Buzogany și Dobra, iar băimărenii s-au impus la pas, după ce au condus și la 8 goluri.

MINAUR BAIA MARE – CSM VASLUI 28-23 (13-11) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Minaur: Ciobanu, Buzogany – Araujo 5, Kotrc 4, Căbuț 3, Cip 3, Csepreghi 2, Cristescu 2, Dobra 2, Ramba 2, Buzle 2, Nagy 1, Makaria 1, Toledo 1, Buguleț. Antrenor: Adrian Petrea.

Vaslui: Petrila, Cioată – Acatrinei 4, Carali 3, Petrea 3, Amihăesi 3, Cumpănici 2, Popa 2, Chiratcu 2, Vancea 1, Voinea 1, Cîrchea 1, Hușanu 1, Dragon. Antrenor: Alin Bondar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *