Renaud-David a dus Buzăul spre prima victorie a sezonului

Al doilea meci al zilei în Sepsi Arena a opus două echipe cu aspirații de play-off, care au luptat pentru victorie până la final. Buzăul s-a impus în cele din urmă la limită (21-20), pentru că a greșit mai puțin pe faza de atac și a avut în francezul Leo Renaud-David omul care a făcut diferența. Buzoienii au, totuși, o mare problemă vizavi de protestele la deciziile arbitrilor, care i-au costat și îi vor costa în continuare multe minute de eliminare.

Buzăul a condus la pauză cu două goluri (10-8), cu contribuția decisivă a celor patru nou-veniți: Babasafari, Renaud-David, Esteki și Milosevic, după ce cele două echipe au mers cap la cap mai tot timpul. Dunărea a egalat la 11 în minutul 34, a luat conducerea în minutul 42 (14-13) și a avut chiar trei goluri avans, 17-14 în minutul 48, asta inclusiv datorită paradelor portarului Vlăduț Rusu. La acest scor, mult prea agitatul Pero Milosevic a cerut time-out, după care buzoienii au marcat de trei ori la rând și au egalat la 17 în minutul 51. Dunărea și-a pierdut luciditatea pe final în faza ofensivă, în timp ce, de partea cealaltă, Renaud-David a înscris 3 din ultimele 4 goluri ale Buzăului, care a avut 2 goluri la intrarea în ultimul minut și a obținut o victorie foarte importantă.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – HC BUZĂU 20-21 (8-10) Arbitri: Doru Manea / Radu Iliescu

Dunărea: Rusu, Crăciunescu – Broască 5, Yousefinezhad 4, Dospinescu 4, Hanțaru 3, Costea 3, G. Bujor 1, M. Bujor, Dumitriu, Soare, Drăgan. Antrenor: Gabriel Armanu.

Buzău: Babasafari, Manole – Renaud-David 9, Esteki 4, Mironescu 3, Milosevic 2, Bejinariu 2, Dumitrana 1, Scarlat, Nosrati, Hossu, Roșca. Antrenor: Pero Milosevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *