Egal cu 70 de goluri la Turda în Liga Europeană

Meci spectaculos marți seară, la Turda, în prima manșă a turului al doilea din Liga Europeană masculină. Potaissa a încheiat la egalitate (35-35) cu Fenix Toulouse, o exponentă a unui campionat mult mai puternic decât al nostru, dar  o echipă ce e destul de departe de nivelul ”granzilor” din Franța. Echipa ardeleană putea mult mai mult, dar a fost adeseori surprinsă de viteza de joc a adversarilor, capitolul la care oaspeții au fost net superiori în acest joc, în timp ce poarta gazdelor n-a mers ca altădată.

Oaspeții au încheiat în avantaj prima repriză, după 30 de minute echilibrate, în care cele două echipe s-au succedat la conducere. Toulouse a jucat atacul pozițional în viteză și și-a surprins adversara în câteva rânduri prin repuneri rapide. De notat că cei mai buni oameni ai echipei vizitatoare în prima repriză au fost un olandez (coordonatorul Steins) și un… belgian (portarul Lettens). Turda a mizat pe jucătorii săi cu mare experiență, dar a păcătuit la precizia aruncărilor, doar 45% în primele 30 de minute, în timp ce poarta a avut un procentaj de 15%.

Turda a avut un început slab de repriză secundă, iar francezii s-au desprins la 25-20 în minutul 40. Ardelenii n-au cedat și au reușit să revină, egalând la 28 în minutul 49, după golul lui Szoke, după care s-au desprins la 33-31 în minutul 56, prin golul pivotului Dragoș Iancu. N-a fost de-ajuns pentru o victorie, din cauza unor noi ratări, iar Toulouse conducea în ultimul minut, același Iancu a înscris golul egalării cu 18 secunde înainte de ultimul fluier, după care a comis o imprudență, împiedicând repunerea adversarilor, însă prietenoșii arbitri croați n-au văzut. Francezii au avut ultimul atac, dar Ilic a aruncat în bară, meciul s-a terminat nedecis, iar calificarea se joacă marțea viitoare, la Toulouse.

POTAISSA TURDA – FENIX TOULOUSE 35-35 (15-17) Arbitri: Davor Loncar / Zoran Loncar (Croația)

Turda: Irimuș, Șelaru – Ghiță 9, Talas 7, Thalmaier 5, Szoke 5, Iancu 3, Dragas 2, Pavel 2, Zacaciurin 1 Savic 1, Lazăr, Rohozneanu, Pop. Antrenor: Horațiu Gal.

Toulouse: Lettens, Almeida – Ilic 8, Martins 6, Jakobsen 5, Chelle 4, Abdi 4, Steins 3, Ben Halima 2, Kempf 2, Leventoux 1, Gilbert, Soudry, Sokolic, Tribillon, Marmier. Antrenor: Philippe Gardent.

Foto: Facebook Potaissa Turda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *