S-a aprobat noul Protocol medical, suntem din nou în contradicție cu ce se petrece în Europa / Probleme mari la CSM Bacău și Minaur

Federația Română de Handbal a aprobat noua formă a Protocolului medical de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal, conform prevederilor noului ordin  comun MTS – MS. Dispare obligativitatea intrării în cantonament cu 2 săptămâni înainte de competiții, dar rămân turneele și purtatul măștii pe banca de rezerve. Pentru că, nu-i așa?, noi vrem mereu să fim speciali, altfel decât Europa, care joacă etape normale și nu stă cu masca pe bancă. Ne amintim că și în primăvară, când toată lumea îngheța competițiile, ai noștri o țineau langa cu terminatul pe teren, sfârșind prin a se alinia normalității europene. Așa și acum, trebuie ca noi să fim altfel decât restul lumii civilizate.

În orice caz, două echipe masculine vor avea mari probleme la viitorul turneu al Ligii Zimbrilor, programat la Sfântu Gheorghe între 4 și 11 octombrie. CSM Bacău este chiar în pericol de a nu se putea prezenta, având 15 cazuri de Covid-19 în lot, iar dacă testarea dinaintea turneului nu aduce vești bune, băcăuanii ar putea chiar să nu se prezinte ! Regulamentul prevede obligația înscrierii în Raportul de joc a minim 8 jucători de cetățenie română, din care cel mult 7 juniori născuți în 2002, 2003 sau 2004, juniorii putând fi ”salvarea” echipei băcăuane. De ce salvarea ? Pentru că, în conformitate cu Regulamentul Ligii Zimbrilor, echipa ar putea fi exclusă din campionat la a doua neprezentare. Nici Minaur Baia Mare nu stă foarte bine, anunțând 7 cazuri de Covid-19, însă băimărenii au lot numeros, care nu pune în pericol participarea la turneul de la Sfântu Gheorghe. Mai sunt și alte cluburi cu cazuri pozitive, însă decisive vor fi testările de la finalul acestei săptămâni, care pot oferi mari surprize.

Protocol medical de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal 1

Un comentariu la „S-a aprobat noul Protocol medical, suntem din nou în contradicție cu ce se petrece în Europa / Probleme mari la CSM Bacău și Minaur

  • 29/09/2020 la 23:30
    Permalink

    Mai exista undeva in europa, indiferent unde, FInlanda, Elvetia, Luxemburg, sistemul asta idiot cu turnee? Mi se pare ca se pierde absolut tot farmecul competitiei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *