Komogorov aduce victoria Constanței în ultimele secunde ale jocului cu Minaur

Ultimul meci al zilei în Liga Zimbrilor a opus două echipe de cupe europene, Dobrogea Sud Constanța și Minaur Baia Mare, într-un joc care a marcat și debutul cuplului de arbitri Bogdan Stark – Romeo Ștefan în noul sezon. După înfrângerea categorică de miercuri, cu CSM București, echipa maramureșeană și-a revenit spectaculos, arătând o cu totul altă față, beneficiind și de revenirea tânărului internațional Călin Căbuț. În schimb, echipa lui Adrian Petrea a fost foarte vulnerabilă în partea stângă a defensivei, acolo unde pătrunderile constănțenilor au făcut adeseori ravagii. În cele din urmă cei care au luat toate punctele au fost dobrogenii, după un final dramatic și un gol decisiv înscris în ultimele secunde.

Minaur s-a aflat la conducere toată prima repriză, avându-i ca principali marcatori pe Csepreghi și Căbuț, însă dobrogenii au revenit și au egalat pe contraatac cu 2 secunde înainte de finalul primelor 30 de minute. În repriza secundă s-a mers cap la cap până în minutul 50, când Tomas Cip a făcut 25-23 pentru Minaur din 7 metri, iar Djordje Cirkovic a cerut time-out. Komogorov a egalat la 27 în minutul 58, iar Chiuffa, pe contraatac, a adus Constanța în avantaj un minut mai târziu. Csepreghi a egalat cu o aruncare la vinclu când mai erau 40 de secunde, apoi Djordje Cirkovic a cerut time-out. Constanța a lungit atacul, iar Komogorov a marcat golul victoriei cu 4 secunde înainte de final, cu o aruncare ”de afară”.

MINAUR BAIA MARE – HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA 28-29 (16-16) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

Baia Mare: Ciobanu, Buzogany – Csepreghi 10, Cip 7, Căbuț 5,  Araujo 2, Ramba 2, Skrobic 1, Bușecan 1, Bera. Antrenor: Adrian Petrea.

Constanța: Iancu, Vasile – Komogorov 6, Nikolic 6, Chiuffa 4, Ilie 4, Șandru 3, Chikovani 3, Andrei 3, Nistor, Simovic, Susanu, Buricea. Antrenor: Djordje Cirkovic.

Credit foto: ALEX NICODIM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *