Liga Zimbrilor / Timișoara trece de CSM București după un meci nervos, dar frumos

Primul cap de afiș al zilei de joi a adus față în față două dintre protagonistele primului eșalon masculin, SCM Poli Timișoara și CSM București. Fără îndoială că evoluția celor două echipe a fost influențată de starea fizică diferită a jucătorilor, CSM-ul fiind la al patrulea meci în cinci zile, în timp ce Timișoara a intrat în turneu abia miercuri. În orice caz, a rezultat un meci frumos, cu răsturnări de scor, cu destui nervi (mai ales pe margine), dar și cu execuții frumoase.

Bănățenii au început mai bine și, pe fondul unei evoluții slabe a bucureștenilor pe ambele faze, s-au desprins treptat. Eliodor Voica a cerut un time-out la 2-5 în minutul 6, însă diferența a crescut la 9-3 pentru Timișoara în minutul 13. Revirimentul CSM-ului s-a produs spre finalul primei reprize, după ce echipa din capitală a depășit cu bine o situație de dublă inferioritate, iar Poli a intrat la pauză cu avantaj de două goluri.

CSM-ul a început în superioritate numerică mitanul secund și a luat conducerea în minutul 34, 14-13, apoi s-a mers cap la cap până în minutul 51, când Becheru a făcut 21-19 pentru CSM, după ce Krupa apărase senzațional un 7 m al lui Sadoveac. Timișoara a egalat 4 minute mai târziu, timp în care Tcaciuc a închis poarta și CSM-ul n-a mai înscris, apoi a luat conducerea și s-a desprins la două goluri, după alte trei aruncări de la 7 metri transformate de inepuizabilul Marius Sadoveac. Eliodor Voica a riscat pe final și atacat în 7, cu poarta goală, însă bucureștenilor nu le-a ieșit, iar Poli a obținut al doilea succes consecutiv.

SCM POLI TIMIȘOARA – CSM BUCUREȘTI 26-22 (13-11) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Timișoara: Tcaciuc 1 gol, Pal – Sadoveac 11, Barros 5, Fenici 3, Șomlea 3, Năstăsie 2, Baican 1, Păiuș, Cîmpan, Caba, C. Dedu. Antrenor: Vlad Caba.

CSMB: Krupa, Varo – Nantes Campos 8, Tărîță 5, Teixeira 2, Rotaru 2, Onyejekwe 2, Ungureanu 1, Davidovic 1, Becheru 1, Militaru, Fotache, Mazilescu, Predragovic. Antrenor: Eliodor Voica.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *