Remiză surprinzătoare în primul meci al sezonului din Liga Florilor

Noua ediție a primului eșalon feminin a debutat miercuri dimineață cu un meci pe muchie de cuțit, încheiat cu un egal surprinzător, dacă ne raportăm la transferurile făcute de Rapid în această vară, dar echitabil. CSM Slatina a făcut un joc bun, n-a renunțat pe final și a revenit de la minus 2, în timp ce feroviarele s-au bazat mai mult pe inspirația Elizei Buceschi. De notat și faptul că Rapidul a lăsat acasă trei jucătoare care au avut rezultat pozitiv la testul de coronavirus. Prima repriză a noului sezon din Liga Florilor a fost foarte echilibrată și cu puține goluri, rapidistele intrând cu avantaj minim la pauză, 9-8. Portărițele Foggea și Nagy au avut destule intervenții utile, dublate fiind de apărări foarte agresive. Echipă harnică și omogenă, Slatina a condus în majoritatea timpului, arătând parcă mai multă cursivitate la atacul pozițional. De partea cealaltă, Carmen Amariei a făcut mereu schimbări la linia de 9 metri, Rapidul fiind dependentă de execuțiile Elizei Buceschi.

Antrenoarea Rapidului a cerut foarte repede time-out în repriza a doua, în minutul 34, la scorul de 9-9, având ceva reproșuri la adresa muntenegrencei Itana Cavlovic. Feroviarele nu s-au regăsit, însă, pe atacul pozițional, iar Slatina s-a desprins la 15-13 în minutul 47, inclusiv pe fondul intervențiilor Elenei Nagy. Laura Popa a egalat la 16 în minutul 53, apoi Gabriela Dobre a blocat-o pe Adina Cârligeanu în situație de 1 la 1, iar Eliza Buceschi a readus Rapidul în avantaj în minutul 54. Giuleștencele s-au desprins la 19-17 în minutul 57, după un contraatac valorificat de Ana Maria Vacariu, Victorina Bora a cerut time-out, iar Slatina înscris de două ori consecutiv prin cea mai bună jucătoare a sa, Luciana Popescu. Carmen Amariei a cerut time-out cu 44 de secunde înainte de final, însă Oana Chitacu a luat-o om la om pe Eliza Buceschi, iar Rapidul nu a mai găsit calea spre gol.

RAPID BUCUREȘTI – CSM SLATINA 19-19 (9-8) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Rapid: Foggea, Dobre – Buceschi 8, Bazon 2, Chiricuță 2, Popa 2, Badea 2, Trifan 1, Vacariu 1, Lazăr 1, Todor, Cavlovic, Constantinescu. Antrenor: Carmen Amariei.

Slatina: Nagy, Pașca – Popescu 6, Stoicănescu 5, Chitacu 4, Tămaș 2, Ostase 2, Cârligeanu, M. Arvatu, Fulgoi, Ivan, Vădineanu. Antrenor: Victorina Bora.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *