Liga Florilor / Dacia Mioveni pierde onorabil la debutul în Liga Florilor

Primul meci al zilei a doua din primul turneu al Ligii Florilor a adus față în față o debutantă în primul eșalon feminin (Dacia Mioveni) cu o echipă aflată în insolvență (Măgura Cisnădie), cu mari datorii la fostele jucătoare, dar plină de jucătoare experimentate, a căror valoare a făcut, în final, diferența.

Dacia Mioveni a debutat în Liga Florilor crispată și timorată, fiind condusă de Măgura Cisnădie cu 6-0 în minutul 6. Anca Onicaș a fost cea care a spart gheața pentru echipa lui Gheorghe Covaciu, care a pornit în urmărirea adversarelor, având în Olivia Nanu un adevărat înger păzitor al porții. Dacia a egalat la 9 prin Teodora Bloj în minutul 27 și a intrat cu avans minim la pauză datorită golului Paulei Toma, reușit în minutul 29. Echipa argeșeană a ținut aproape până în ultimele 10 minute, când experiența unor jucătoare ca Elena Gjorgjijevska a făcut diferența. În orice caz, o diferență finală care nedreptățește echipa din Mioveni, vizavi de modul în care s-a desfășurat partida.

Gheorghe Covaciu (antrenor Dacia Mioveni): ”Fetele noastre au avut un șoc în debutul jocului, apoi au revenit și le felicit pentru ce a urmat, mai puțin pentru finalul de joc. Din punctul meu de vedere, cred că ele n-au avut încredere că pot câștiga acest meci. Sper să fi fost o lecție pentru jucătoarele noastre, fiindcă eu am convingerea că putem juca bine și putem câștiga împotriva oricărei echipe din campionat.”

Alexandru Weber (antrenor Măgura Cisnădie): ”Aveam nevoie de începerea campionatului, nu știam ce va fi, fiindcă doar prin antrenamente nu-ți poți da seama de pulsul echipei. Am început foarte bine meciul, apoi ne-am relaxat prematur, am avut 16 ratări din care 9 de pe semicerc în prima repriză, iar asta s-a văzut. Bineînțeles, toate acestea s-au petrecut pe fondul unui joc foarte bun al Daciei Mioveni, echipă pe care vreau s- o felicit pe această cale. În repriza a doua, am ratat doar trei aruncări, iar acest lucru s-a cunoscut la final. Îmi doresc să jucăm din ce în ce mai bine de la meci la meci, fiindcă avem 10 jucătoare noi și după jumătatea campionatului ne vom lămuri cu privire la ce vom putea face.”

DACIA MIOVENI – MĂGURA CISNĂDIE 21-26 (10-9) Arbitri: Cristina Năstase / Simona Stancu

Mioveni: Nanu, Dumitrache – Georgescu 7, Banciu 5, Toma 2, Bloj 2, I. Andrei 2, Onicaș 1, Tomescu 1, Cîrjan 1, Boian, Lipară, Constantinescu, Porohniuc, Nițu, Toader. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Cisnădie: Voicu, Prodan – Radojevic 6, Gjorgjijevska 5, Zych 5, Tătar 3, Lisewska 3, Predoi 1, Abed-Kader 1, Panici 1, Blazevic 1, Ianăși. Antrenor: Alexandru Weber.

Credit foto: ALEX NICODIM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *