SCM Râmnicu Vâlcea se impune în derby-ul oltenesc din prima etapă a Ligii Florilor

Meciul-vedetă al rundei inaugurale din noua ediție a Ligii Florilor a fost derby-ul oltenesc dintre SCM-urile din Craiova și Râmnicu Vâlcea, echipe ce au oferit mereu dispute interesante și echilibrate. Nici partida de joi seara n-a făcut excepție, echipa din Bănie oferind o replică puternică grupării vâlcene, elevele lui Florentin Pera impunându-se cu 28-24 grație valorii superioare.

După un început echilibrat de partidă, vâlcencele au profitat de câteva inexactități ofensive ale adversarelor și s-au desprins la 9-4 în minutul 18. Craiova a revenit și a egalat la 13, după care Vâlcea a încheiat cu avantaj minim o primă repriză în care a suferit nu mai puțin de 5 eliminări de 2 minute. După pauză, diferența de 5 goluri s-a refăcut în minutul 47, în urma unui contraatac fructificat de Elghaoui, dar craiovencele n-au cedat și Ana Maria Țicu a redus diferența la 2 goluri, 21-23 în minutul 52, iar Florentin Pera a cerut time-out. Vâlcea a gestionat perfect finalul de meci, cu Marta Lopez în prim-plan, și a reușit să debuteze cu victorie în noua ediție de campionat, cu două zile înainte de partida de pe terenul celei mai bune echipe din lume, Gyor.

SCM CRAIOVA – SCM RÂMNICU VÂLCEA 24-28 (13-14) Arbitri: Georgiana Doană / Ana-Maria Gociu

Craiova: Dzhukeva, Chetraru, Curmenț – Țicu 5, Savu 4, Andrei 3, Orșivschi 3, Nica 3, Matlashova 2, Zamfir 2, Șelaru 2, Mincu, Cace, Adespii, Gogoșeanu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Hosu – Lopez 8, Minevskaja 6, Norgaard 4, Elghaoui 3, Liscevic 2, Florica 2, Aardahl 2, Trifunovic 1, Fernandez, Gonzalez, Nikolic, Dăscălete, Marin. Antrenor: Florentin Pera.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *