Vâlcea pierde la Gyor în Champions League, după o nouă evoluție contradictorie

SCM Râmnicu Vâlcea și-a continuat evoluțiile inexplicabile în Champions League, cu evoluții bune și foarte bune în primele 30 de minute și prăbușiri absolut incredibile în a doua jumătate a meciurilor. Un nou episod al acestui ”serial” s-a consumat sâmbătă seara, la Gyor, unde echipa română a făcut o primă repriză excelentă, după care în tabăra vâlceană s-a stins lumina, iar gazdele s-au impus cu 38-31. E drept că Gyor nu era la prima ispravă de acest fel, în partida de acasă cu Podravka, de acum 4 săptămâni, echipa maghiară câștigând repriza a doua cu 26-12.

Așadar, echipa vâlceană a făcut o primă repriză perfectă pe terenul celei mai bune echipe de club din lume, în condițiile în care a evoluat 6 minute în inferioritate numerică. Handbalistele pregătite de Florentin Pera au condus din primul minut, au avut un avantaj maxim de 4 goluri (11-7 și 12-8) și au intrat cu 2 goluri avans la pauză, după 30 de minute în care Gyor n-a condus niciodată. Chiar dacă apărarea a mai tremurat, cele 7 intervenții ale Martei Batinovic, dar și evoluțiile foarte bune ale Mireyei Gonzalez și Asmei Elghaoui au făcut ca echipa olteană să intre în avantaj la finalul primei reprize, după ce a fost mai bună decât Gyor.

Vâlcea a început ezitant în atac repriza a doua și după doar 3 minute echipa maghiară a trecut pentru prima oară în avantaj (19-18), în urma unui contraatac valorificat de Lukacs, și tot după un contraatac Gyor s-a dus la 22-19 în minutul 36. Florentin Pera a cerut time-out, însă greșelile de pe atacul pozițional au continuat, însoțite de ”cadourile” aferente pentru adversare, care au fructificat toate contraatacurile și au făcut 27-20 în minutul 41. Gazdele au zburdat în continuare în fața unei echipe crispate și în cele din urmă a fost o diferență de 7 goluri, însă după o repriză secundă în care Vâlcea a primit 23 de goluri. SCM Râmnicu Vâlcea rămâne fără niciun punct după 4 jocuri disputate, iar în etapa viitoare, sâmbătă, 24 octombrie, va primi vizita Borussiei Dortmund.

GYORI AUDI ETO KC – SCM RÂMNICU VÂLCEA 38-31 (15-17) Arbitri: Anatoliy Novikov / Valeriy Rozhkov (Ucraina)

Gyor: Leynaud, Solberg – Nze Minko 10, Lukacs 8, Kristiansen 6, Gorbicz 4, Dale 3, Oftedal 2, Fodor 2, Hansen 2, Amorim 1, Edwige, Kurtovic, Faluvegi. Antrenor: Gabor Danyi.

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Hosu – Gonzalez 8, Elghaoui 6, Liscevic 3, Norgaard 3, Minevskaja 3, Lopez 2, Nikolic 2, Trifunovic 2, Florica 1, Aardahl 1, Fernandez, Dăscălete, Marin. Antrenor: Florentin Pera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *