Debut cu înfrângere pentru Dinamo în Liga Europeană masculină

Dinamo București și Sporting Lisabona s-au întâlnit pentru a cincea oară în ultimele trei sezoane, de data aceasta în runda inaugurală a nou-înființatei Ligi Europene. Confruntată cu câteva cazuri de coronavirus înainte de joc (despre care nu s-a suflat o vorbă, o secretomanie greu de înțeles din partea unei echipe cu mari pretenții), echipa bucureșteană n-a avut o prestație strălucită în fața unui adversar pe care-l eliminase în primăvară în play-off-ul Champions League, pierzând după un joc în care s-a resimțit plecarea lui Alouini și în care poarta n-a mers ca altădată.

Dinamo a avut o primă repriză nu foarte reușită, încheind prima jumătate a partidei cu un handicap de un gol. Dacă în atac lucrurile au mai mers cum au mai mers, cu un procentaj rezonabil de reușită, de 71%, problema ”câinilor” a fost poarta, unde Heidarirad a scos doar 3 mingi în circa 25 de minute, mult sub procentajele lui obișnuite. Bucureștenii au avut și 3 goluri avans, 11-8 și 12-9, dar Sporting a trecut în avantaj în minutul 29, 14-13, după un 7 metri ratat de Vali Ghionea și a terminat la conducere prima repriză.

Oaspeții au început mai bine repriza secundă și s-au desprins la 3 goluri în minutul 33, 18-15, după golul lui Ruesga. Un sfert de oră le-a luat dinamoviștilor să revină în avantaj, cu o apărare agresivă și eficientă, după 4 goluri consecutive între minutele 47 și 51, Vali Ghionea fiind cel care a înscris pentru 24-23. Din păcate, ”câinii” au fost lipsiți de precizie în atacul pozițional, astfel că Sporting s-a desprins la 26-24 în minutul 57, după un contraatac fructificat de Marzo. Salvador a mărit diferența la 3 goluri în minutul 59, iar bucureștenii n-au mai reușit să revină și au pierdut la debutul în Liga Europeană. În etapa următoare, Dinamo va juca marțea viitoare în Suedia, pe terenul lui IFK Kristianstad.

DINAMO BUCUREȘTI – SPORTING CP 25-27 (15-16) Arbitri: Denis Bolic / Christoph Hurich (Austria)

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Ghionea 8, Bannour 5, Kuduz 4, Bizău 3, Asoltanei 3, Shebib 1, Vujic 1, Mousavi, Savenco, Szasz, Negru, Humet, Hebo. Antrenor: Sebastian Bota.

Sporting: Cudic, Gaspar – Valdez 6, Ruesga 5, Marzo 4, Salvador 3, Schongarth 3, Djukic 3, Rocha 1, Bingo 1, Doroshchuk 1, Clarac, Tavares, Silva, Ribeiro. Antrenor: Rui Silva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *