CSM Vaslui se impune în duelul moldav cu CSM Bacău

CSM Vaslui s-a impus pe merit în cel de-al treilea meci al rundei a zecea din Liga Zimbrilor, împotriva ”vecinilor” de la CSM Bacău, aflați din nou în formulă incompletă. Apropo de asta, e greu de înțeles cum de nu a putut fi rezolvată problema vizei sârbului Stevan Sretenovic, care a semnat cu gruparea băcăuană încă din luna iunie !

Băcăuanii au început mai bine, au condus cu 5-2 în minutul 7, după care au suferit enorm pe faza de atac, acolo unde au contat în cea mai mare parte doar pe execuțiile lui Nikola Crnoglavac. Cu toate acestea, CSM Bacău a intrat cu avantaj minim la pauză, după un contraatac fructificat de Capotă, iar în minutul 41 s-a desprins chiar la două goluri, 18-16, tot după valorificarea unor contraatacuri. În ultimul sfert de oră, însă, băcăuanii au greșit din nou foarte mult pe atacul pozițional, vasluienii au profitat și s-au desprins la 27-23 în minutul 57, având un final liniștit de joc. CSM Vaslui a obținut a doua victorie a sezonului, în timp ce CSM Bacău își depune candidatura la retrogradare.

Alexandru Acsinte (antrenor CSM Bacău): ”Ne-am confruntat din nou cu aceeași problemă – lipsa de concentrare până la finalul jocului, iar adversarii au profitat de acest lucru. E un campionat atipic, în care câștig de cauză vor avea echipele mature în gândire și care vor gestiona mai bine dinamica jocului”.

Alin Bondar (antrenor CSM Vaslui): ”Meciul a fost exact așa cum ne așteptam, unul disputat și care se va decide pe final. Am fost pregătiți pentru orice scenariu, iar noi am fost disciplinați, am jucat ca o echipă și consider că rezultatul reflectă realitatea din teren. Avem de-a face cu un campionat atipic și cred că e un an de sacrificiu. ”

Ionuț Rotaru (CSM Bacău): ”Din păcate, n-am reușit să ne adjudecăm punctele puse în joc și cred că am fi putut gestiona mai bine momentele decisive. Ne-am aflat o perioadă la cârma jocului, însă ne-a lipsit prospețimea pe final. Suntem acum într-o postură care nu ne convine deloc, asta după ce am pierdut mai multe jocuri la masa verde, dar și după ce am suferit din punct de vedere medical. Eu sper să ne revenim cât mai rapid pentru a ajunge la nivelul așteptărilor.”

CSM BACĂU – CSM VASLUI 27-29 (13-12) Arbitri: Gabriel Badiu / Ioan Barbu

Bacău: Saldatsenka, Freiwald – Crnoglavac 7, Tîrzioru 6, Coric 4, Păunică 2, Iordachi 2, Capotă 2, Rotaru 2, Serhel 1, Asavastei-Pristavu 1, Huta, G. Cotinghiu. Antrenor: Alexandru Acsinte.

Vaslui: Erhan, Petrila – Acatrinei 6, Popa 5, Carali 4, Karamyshev 4, Cîrchea 3, Petrea 3, Kasatkin 2, Vancea 1, Amihăesi 1, Cumpănici, Dragon, Voinea. Antrenor: Alin Bondar.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *