CSM Slatina și Activ Prahova Ploiești obțin primele victorii ale sezonului / Alexandru Curescu: ”E o rușine, așa ceva n-am întâlnit în viața mea”

Cele două meciuri de la ora 13.45, din cadrul etapei a patra a Ligii Florilor, au adus victorii ale echipelor care porneau cu șansa a doua. Astfel, după victoriile cu HC Zalău și Rapid, Gloria Bistrița a cedat în fața celor de la CSM Slatina, la capătul unui joc în care echipa olteană a condus în permanență, avându-le ca golgetere pe experimentatele Luciana Popescu și Oana Chitacu. ”În acest meci, a fost vorba de atitudine, fetele noastre s-au auto-depășit și și-au dorit foarte mult victoria. Le felicit și dedicăm această victorie tuturor oamenilor din Slatina care ne susțin necondiționat”, a declarat la final antrenoarea Victorina Bora. De partea cealaltă, Horațiu Pașca a acuzat arbitrajul, dar și numeroasele ratări ale jucătoarelor sale: ”Eram favoriți și ar fi trebuit să câștigăm acest meci. Din păcate, am ratat de multe ori din situații clare și le-am oferit adversarelor ocazia să înscrie goluri ușoare. Consider că am asistat la o manieră foarte ciudată de arbitraj, dar poate că băieții sunt la început de carieră și învață din mers.”

În Sepsi Arena, nou-promovata Activ Prahova Ploiești a izbutit să spargă gheața și a reușit prima victorie în campionat în fața Universității Cluj, după un joc în care luat conducerea în minutul 13 și nu a mai cedat-o până la final. Clujul a pierdut din nou în fața unei nou-promovate, iar antrenorul Alexandru Curescu a spus: ”Asta nu e o surpriză, ci e o rușine, mi-e rușine să port tricoul de pe mine. Așa ceva n-am întâlnit în viața mea, o echipă plătită la zi nu merge să atace poarta, n-am cuvinte să explic ce s-a întâmplat. Fetele trebuie să se uite în oglindă și să decidă ce vor să facă, să joace handbal sau să stăm să ne uităm ce fac adversarii”. De partea cealaltă, antrenorul ploieștean Florin Ciupitu a declarat: ”E o mare surpriză, noi fiind una din cele 4 echipe controversate care au promovat fără a mai disputa vreun turneu. Am vrut să fim o echipă care să își demonstreze calitățile și să arate că depunem o muncă ce poate da rezultate. E o mare fericire, mă bucur foarte mult și le felicit pe jucătoarele noastre.”

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – CSM SLATINA 21-26 (12-13) Arbitri: Daniel Basso / Florin Tofan

Bistrița: Măzăreanu, Andreea Moroianu – Rodriguez 5, Dincă 3, Rațiu 3, Szabo 2, Costa 2, Zegrean 2, Ilyina 1, Tetean 1, Andra Moroianu 1, Băcăoanu 1, Țanc, Vasileuskaya. Antrenor: Horațiu Pașca.

Slatina: Pașca, Nagy – Popescu 8, Chitacu 8, Cârligeanu 5, Tămaș 4, Stoicănescu 1, M. Arvatu, Fulgoi, Ivan, Vădineanu. Antrenor: Victorina Bora.

CSU CLUJ-NAPOCA – ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI 19-24 (12-14) Arbitri: C. Constantin / D. Enache

Cluj: Țăgean, Ion, M. Dumanska – Vizuete 6, Dumitrașcu 5, Necula 2, Lazăr 2, Bărbos 2, Masna 1, F. Ilie 1, Șelever. Antrenor: Alexandru Curescu.

Ploiești: Inculeț, Paraschiv, A. Popescu – Beșleagă 9, Florea 5, Vartic 3, Bucă 3, I. Leuștean 2, Lăscăteu 1, Panaite 1, Mureș, V. Leuștean, F. Popescu, State, Șerban. Antrenor: Florin Ciupitu.

Foto: Facebook CSM Slatina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *