Liga Florilor / Victorii ale echipelor oltene în primele două meciuri ale etapei a cincea

După victoriile obținute în etapa precedentă, nou-promovatele Dacia Mioveni și Activ Prahova Ploiești au pierdut la scor partidele din runda a cincea, ultima din cadrul turneului care a început joia trecută, la Sfântu Gheorghe. Dacia Mioveni a contat în partida cu Vâlcea doar în primele 4 minute, după care jucătoarele pregătite de Gheorghe Covaciu au clacat, oferindu-le junioarelor din lotul vâlcean o nouă victorie în primul eșalon și 10 goluri marcate. ”Am venit la acest turneu să obținem două victorii și le-am obținut. Sunt dezamăgit de jocul de azi, în care fetele au clacat și fizic și pshic și vom face o analiză să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat antrenorul Daciei Mioveni. De partea cealaltă, Florentin Pera a spus: ”Mă bucur din suflet că am reușit să ducem cu bine acest turneu, având în vedere situația în care ne-am aflat. Cred că am fost echipa cea mai dezavantajată, având cele mai multe absențe, dar am scos maxim din acest turneu. Chiar dacă am pierdut un singur meci, la un singur gol, am arătat o atitudine extraordinară și nu pot decât să le felicit pe aceste fete minunate. Am făcut un singur antrenament în 5 zile înainte de acest turneu, am avut o formulă de echipă cu doar 8 senioare, iar în aceste condiții sunt foarte mulțumit de ceea ce am obținut la acest turneu. Suntem în grafic, campionatul e lung și echilibrat, mai sunt multe meciuri până la final și se pot întâmpla multe”.

În celălalt meci al dimineții, Activ Prahova Ploiești a ținut aproape de Craiova circa 25 de minute, însă a plătit tribut numeroaselor erori ofensive. ”A fost un turneu pe care eu îl consider reușit, datorită faptului că am produs surpriza în meciul cu U Cluj. Jocul cu Craiova a fost mai puțin reușit, acesta e dezavantajul de a lucra cu jucătoare tinere, care nu au constanță în joc. După victoria cu Clujul am avut o schimbare în joc și la nivel energetic, iar lipsa de experiență s-a văzut”, a declarat antrenorul prahovean Florin Ciupitu. Tehnicianul Craiovei, Bogdan Burcea, a declarat: ”A fost un ultim meci în care toată lumea a fost obosită, mă bucur că cele care au fost aici au terminat în picioare. Felicit ambele echipe, mă bucur pentru aceste puncte însă, din păcate, ambițiile noastre ar fi trebuit să fie mult mai mari la acest turneu”.

DACIA MIOVENI – SCM RÂMNICU VÂLCEA 22-39 (12-23) Arbitri: Adrian Manafu / Daniel Pavel

Mioveni: Nanu, Dumitrache – Georgescu 7, Cîrjan 3, Porohniuc 3, Bloj 2, Toma 2, Boian 2, Toader 1, Onicaș 1, Preduca 1, I. Andrei, Lipară, D. Constantinescu, Șerban, Tomescu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Vâlcea: Batinovic, Rus – Lupei 7, Gonzalez 6, Marin 5, Dăscălete 5, Norgaard 4, Liscevic 4, Țîrle 3, Fernandez 3, Bucur 2. Antrenor: Florentin Pera.

ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – SCM CRAIOVA 17-24 (7-13) Arbitri: C. Constantin / D. Enache

Ploiești: Inculeț, Paraschiv – Vartic 7, I. Leuștean 2, Bucă 2, Mureș 1, Beșleagă 1, Șerban 1, Lăscăteu 1, Florea 1, Panaite 1, State, V. Leuștean, F. Popescu. Antrenor: Florin Ciupitu.

Craiova: Dzhukeva, Curmenț, Chetraru – Țicu 8, Nica 5, Șelaru 5, O. Andrei 3, Cace 2, Orșivschi 1, Matlashova, Adespii Molnar, Ion. Antrenor: Bogdan Burcea.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *