Fără handbal la nivel de juniori până la anul !

Din păcate, Federația Română de Handbal a expediat o veste proastă cluburilor cu echipe de juniori: niciun meci oficial nu va avea loc în acest an. În adresa trimisă de FRH echipelor care și-au manifestat intenția de a participa la turneele propuse inițial pentru finalul acestui an, motivațiile amânării sunt următoarele:

  • multe cluburi nu au avut încă acces în sălile de sport pentru antrenamentul cu mingea, din cauza faptului că M.E.C. (Ministerul Educației și Cerecetării – n.r.) a sistat activitatea în școli și liceedin cauza Covid-19;
  • majoritatea cluburilor au început activitatea destul de târziu, din cauza situație incerte create de pandemie;
  • s-a solicitat o amânare a debutului de campionat cu cel puțin o lună de zile.

Primul motiv este denaturat, având în vedere că un absurd ordin comun al duo-ului Tătaru – Stroe interzice antrenamentele normale, dar permite desfășurarea competițiilor la nivel de seniori ! Ce a făcut FRH pentru ”combaterea” acestei anomalii ? Nimic. Nici măcar n-au susținut demersul cluburilor din Liga Florilor. Sunt propuse ca variante de începere a noului sezon date de la finalul lunii ianuarie și începutul lunii februarie 2021.

Un comentariu la „Fără handbal la nivel de juniori până la anul !

  • 05/11/2020 la 14:25
    Permalink

    Pe langa aceste motive enumerate se mai adauga inca unul foarte foarte important, COSTURILE (foarte mari) participarii la aceste turnee si obligativitatea testelor covid. Multe cluburi au refuzat participarea tocmai din aceasta cauza, majoritatea parintilor nu sunt de acord cu efectuarea testelor pe sportivi, lucru de care FRH nu aminteste nimic. Majoritatea cluburilor private de juniori nu au cum sa acopere costurile testelor, deplasarii, cazarii, baremele arbitrilor si taxelor de participare care acopera inchirierea salilor, cazarea oficialilor FRH. Cluburile mici traiesc din banii parintilor, care platesc pentru fiecare deplasare si participare in competitii, sponsorii sunt aproape inexistenti, singurul lor venit il reprezinta acele formulare de 2-3,5%.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *