Preliminarii EURO 2022 / Înfrângere în Suedia după două reprize diametral opuse

Naționala masculină a României a debutat cu o înfrângere (30-33) pe terenul principalei favorite din grupa 8 a preliminariilor pentru EURO 2022. Handbaliștii români au plătit tribut unei evoluții foarte slabe în prima repriză, pe care gazdele au încheiat-o cu 8 goluri avans, iar toată lumea se gândea la un scor final umilitor. Din fericire, handbaliștii noștri au jucat altceva în a doua jumătate a partidei, pe care au câștigat-o cu 18-13, iar evoluția din ultimele 30 de minute ar putea constitui un bun punct de plecare, dacă tot nu se procedează la o reconstrucție a echipei.

Rareș Fortuneanu a început cu Popescu în poartă, Fenici la coordonare, Racoțea și Sadoveac interi, Szasz pivot, Negru și Bujor extreme, pe faza de apărare fiind folosiți Fotache și Dumitriu. Suedia s-a desprins foarte rapid, 7-3 în minutul 8, după ce n-a ratat absolut nimic, înscriind de 4 ori din extreme și de 3 ori pe contraatac. Rareș Fortuneanu a cerut time-out, însă ai noștri au greșit mult pe faza de atac (două goluri din 7 metri și unul de pe pivot în primul sfert de oră), ratând inclusiv un 7 metri, în timp ce nordicii au mers ceas și s-a făcut 11-3 în minutul 13, iar banca tehnică română s-a văzut obligată să ceară al doilea time-out.  Suedezii au defilat până la pauză în fața unei defensive cam țepene și cu o poartă ce a scos doar 4 mingi în prima repriză, în timp ce atacul nostru s-a mai dezmorțit după ce a fost schimbată linia de 9 metri.

România a început ceva mai bine repriza secundă și a marcat de 6 ori în primele 8 minute, golul 17 fiind foarte spectaculos, după o pasă pe la spate a lui Căbuț pentru Dumitriu. De asemenea, Iancu a avut câteva intervenții de mare efect, astfel că diferența a scăzut la 4 goluri pentru gazde în minutul 41, 24-20, după două goluri consecutive ale lui Dumitriu. Gazdele au cerut time-out, însă ai noștri și-au continuat evoluția bună, iar Csepreghi  a redus diferența la 3 goluri, 24-27 în minutul 48. În ultimele 5 minute, Rareș Fortuneanu a decis să atace în 7 contra 6, schimbând și sistemul defensiv în 4+2 în încercarea de a produce surpriza, dar o eliminare a lui Fotache în minutul 58 a zădărnicit eforturile handbaliștilor, români, care au pierdut în cele din urmă cu 30-33. Urmează partida cu Muntenegru (care a învins miercuri pe Kosovo cu 32-25), duminică, la Baia Mare, când victoria este absolut obligatorie.

SUEDIA – ROMÂNIA 33-30 (20-12) Arbitri: Ivan Cacador / Eurico Nicolau (Portugalia)

Suedia: Aggefors, Johannesson – Wanne 9, Pellas 5, Lagergren 5, Gottfridsson 4, Darj 3, Pettersson 3, Jeppsson 2, Carlsbogard 1, Persson 1, Claar, Jonsson, Nilsson, Chrintz, Lindskog. Antrenor: Glen Solberg.

România: Popescu, Iancu – Dumitriu 6, Căbuț 4, Negru 4, Ghiță 4, Bujor 4, Csepreghi 3, Sadoveac 3, Szasz 1, Racoțea 1, Fenici, Fotache. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Foto: Facebook EHF Euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *