Șanse minime pentru SCM Gloria Buzău pentru calificarea în grupele Ligii Europene feminine

SCM Gloria Buzău a pierdut fără drept de apel (16-23) prima manșă din turul al treilea preliminar al Ligii Europene feminine, pe terenul lui Nantes Atlantique Handball, după o evoluție foarte slabă pe faza de atac. De altfel, echipa buzoiană se poate declara mulțumită de rezultat, meritul principal al diferenței de doar 7 goluri fiind al portărițelor Iordache și Polocoșer. În orice caz, șansele de calificare ale Buzăului sunt foarte mici și asta nu pentru că 7 goluri ar fi imposibil de recuperat, însă felul în care a arătat faza ofensivă în Franța a fost de multe ori la limita ridicolului.

Echipa buzoiană a început bine și a condus în primul sfert de oră, datorită unei apărări atente și a intervențiilor Alinei Iordache. Faza de atac a lăsat, însă, de dorit, iar cele 5 greșeli tehnice din prima repriză și un 7 metri ratat de Iuganu au făcut ca gazdele să preia conducerea și să aibă la un moment dat 4 goluri avans, 10-6 în minutul 28. Nantes a intrat cu două goluri avans la pauză, după 30 de minute în care, deși s-a apărat bine, Buzăul n-a avut niciun contraatac, în timp ce echipa franceză a avut 4 și le-a valorificat pe toate.

Buzoiencele au început greoi repriza secundă, înscriind pentru prima dată în minutul 36, la 9-14, diferența crescând apoi la 7 goluri în minutul 49, 20-13, după un 7 metri transformat de Kpodar, iar Ovidiu Mihăilă a cerut time-out. Primul contraatac al Gloriei s-a consumat în minutul 52, când Iuganu a marcat pentru 14-21, ecartul de 7 goluri menținându-se până la final, datorită unor intervenții ale Andreei Polocoșer. Returul este programat duminică, 22 noiembrie, la Buzău.

NANTES ATLANTIQUE HANDBALL – SCM GLORIA BUZĂU 23-16 (11-9) Arbitri: Stephen Martens (Belgia) / Yves Schols (Olanda)

Nantes: Placzek, Andre – Maubon 4, Hagman 3, Dancette 3, Ahanda 3, Kpodar 3, Sylla 3, Grigel 2, Almeida 1, Gassama 1, Bellec, Mitrovic, Godet, Perrot. Antrenor: Guillaume Saurina.

Buzău: Iordache, Polocoșer – Shteriova 5, Janjusevic 3, Rotaru 2, Iuganu 2, Petrovic 2, Subțirică-Iovănescu 1, Moldovan 1, Ujkic, Munteanu, Stoleru, B. Klikovac, Gavrilă, Ilie, Livrinikj. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Foto: Facebook Gloria Buzău Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *