Au suferit, dar au izbândit: Dinamo obține prima victorie în Liga Europeană

Dinamo a izbutit marți seara prima victorie în Liga Europeană masculină, învingându-i la București pe francezii de la USAM Nimes, scor 29-27. Lipsiți de Ante Kuduz și Vali Ghionea, dinamoviștii n-au făcut cel mai bun joc al lor, însă au avut un ultim sfert de oră foarte bun și pe Saeid Heidarirad din nou omul decisiv. După un început echilibrat, Dinamo s-a desprins la 10-8 în minutul 20, dar oaspeții au solicitat un time-out urmat de 4 goluri consecutive ale echipei franceze. A venit rândul lui Constantin Ștefan să ceară time-out, iar dinamoviștii au preluat din nou conducerea, 14-13 în minutul 29 după o pătrundere a lui Vrankovic. Oaspeții au încheiat, însă, cu avantaj minim o primă repriză în care Dinamo a avut un procentaj modest de reușită a atacurilor, 52%.

Cu o linie de 9 metri mai inspirată, Nimes a început mai bine mitanul secund și s-a desprins la 23-20 în minutul 47, după o suită de ratări și greșeli tehnice ale ”câinilor”. A urmat al doilea time-out cerut de gazde și două goluri consecutive, reușite de extremele Gavriloaia și Negru (din 7 metri), Dinamo preluând din conducerea în minutul 54, după golurile înscrise de Botea și Vrankovic, cel din urmă pe contraatac. Evident, Franck Maurice a cerut time-out, dar omul finalului de meci a fost Saeid Heidarirad, ale cărui intervenții spectaculoase au securizat avantajul ”câinilor”, aducându-le acestora prima victorie din Liga Europeană. Pentru Dinamo urmează vineri derby-ul din campionat cu HC Dobrogea Sud, apoi două jocuri cu marea favorită a grupei B, Fuchse Berlin, pe 1 Decembrie la Berlin și pe 8 decembrie la București.

DINAMO BUCUREȘTI – USAM NIMES GARD 29-27 (14-15) Arbitri: Emil Aghakishi / Ernest Aghakishi (Azerbaidjan)

Dinamo: Missaoui, Heidarirad – Negru 7, Vrankovic 5, Vujic 4, Botea 4, Shebib 4, Gavriloaia 3, Hebo 1, Bizău 1, Savenco, Mousavi, Bannour. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Nimes: Desbonnet 1 gol, Paul – Gallego 8, Hisham 7, Hesham 6, Minel 2, Rebichon 1, Dupuy 1, Tobie 1, Tesio, Guigou, Acquevillo, Nieto. Antrenor: Franck Maurice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *