Botoșaniul obține primul punct în Liga Zimbrilor într-un final dramatic

Magnum Botoșani a obținut vineri dimineață primul punct în prima ligă, după ce a remizat (26-26) cu HC Buzău. Rezultatul îi nedreptățește, însă, pe botoșăneni, care au condus mai bine de 50 de minute, dar lipsa de experiență a echipei lui Florin Ciubotariu a făcut ca buzoienii să preia conducerea pe final și să fie la un pas de victorie. Doi jucători au fost determinanți pentru Magnum Botoșani în acest joc, tânărul coordonator Claudiu Lazurcă, care a înscris din toate pozițiile și a oferit pase de calitate, precum și portarul Daniel Bobeică, cu 4 aruncări de la 7 metri apărate.

Buzoienii au avut atacul cu 35 de secunde înainte de final, arbitrii au semnalizat amenințarea de joc de pasiv după circa 15 secunde, ceea ce a generat proteste vehemente din partea lui Pero Milosevic & comp. De altfel, tehnicianul sârb a oferit același circ dezgustător pe marginea terenului. Buzăul a luat time-out când mai erau 16 secunde, însă a ratat atacul, portarul Bobeică a repus rapid, iar Săulescu a fost agățat de Vuk Milosevic, care a fost descalificat și s-a dictat normal 7 metri, chiar dacă pentru asta a fost nevoie de intervenția observatorului Constantin Din. Adomnicăi a transformat și a adus primul punct pentru Botoșani în Liga Zimbrilor.

”Mă încearcă două sentimente: unul de bucurie pentru că am obținut primul punct, însă sunt și puțin supărat, fiindcă puteam să câștigăm și cred că meritam victoria în acest meci. Din păcate, lipsa de experiență a unor jucători s-a văzut în momentele mai tensionate, dar asta îi va căli și va face ca ei să nu mai greșească în meciurile care urmează”, a declarat antrenorul Botoșaniului, Florin Ciubotariu.

MAGNUM BOTOȘANI – HC BUZĂU 26-26 (15-14) Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi

Botoșani: Bobeică – Lazurcă 9, Adomnicăi 5, Trif 5, Mihăilescu 2, E. Szasz 2, Lakovic 2, Vamanu 1, Săulescu, Lazoreac, Șoldănescu, Farcaș, Dumitrescu. Antrenor: Florin Ciubotariu.

Buzău: Babasafari, Manole – Dumitrana 8, Esteki 8, Mironescu 4, V. Milosevic 3, Bejinariu 2, M. Anton 1, Scarlat, Vujadinovic, Pelidija, Tălmaciu. Antrenor: Pero Milosevic.

Credit foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *