Cristina Neagu: ”Trebuie să fim realiști și să spunem că Norvegia e mai în formă decât noi”

Lidera reprezentativei de handbal feminin a României a vorbit, într-o conferință online, despre evoluțiile în primele două jocuri de la europenele din Danemarca. ”Cel mai important e că am reușit să ne calificăm mai departe și că, pe lângă meciul împotriva Norvegiei, o să mai avem încă 3. E clar că jocul nostru nu e cel mai bun, însă mă bucur că sâmbătă, în repriza a doua, am reușit să ne apărăm bine, să câștigăm meciul pe final și să ne calificăm mai departe. Înțeleg că toată lumea se gândește la faptul că marchez mai puțin sau că am ratat mai mult în primele meciuri. Însa eu cred că oamenii care cunosc handbalul și care se uită la meciurile noastre își dau seama că handbalul nu înseamnă numai goluri și că, în momentul în care sunt pe teren, adversarele îmi acordă o atenție destul de sporită și cred eu că și lucrul acesta face bine echipei și celorlalte colege ale mele, pentru că există mai multe spații pentru ele. Pe lângă asta, este vorba de pasele pe care le dau, de fazele care pleacă de la mine și prin care celelalte reușesc să marcheze sau să facă lucruri bune. Eu înțeleg că lumea s-a obișnuit ca eu să marchez zece goluri pe meci, însă în handbal nu este vorba numai despre asta. Jocul meu în angrenajul echipei contează mult și dacă nu marchez și încerc să nu mă concentrez pe asta. Da, mi-aș dori să am o eficacitate mai bună, e clar că nu sunt mulțumită de lucrul ăsta, dar, dacă oamenii au început să critice lucrul ăsta după două meciuri, înseamnă că nu se uită la handbal și nu cunosc handbalul”, a spus Cristina Neagu.

Despre partida de luni, cu Norvegia, cea mai bună handbalistă a lumii a spus: ”Cred ca va fi greu de tot împotriva Norvegiei. Echipa lor este în cea mai bună formă de la acest campionat european, cel puțin în acest debut. Noi nu mai suntem echipa de acum doi ani care bătea Norvegia, ele sunt într-o formă foarte bună, cu siguranță că vor vrea să demonstreze că meciul de acum doi ani poate a fost o greșeală pentru ele și vor dori să câștige la cât mai multe goluri. Noi ce putem face este să ne repliem și să ne apărăm foarte bine. Îmi doresc să facem un meci bun, însă trebuie să fim realiști și să spunem că echipa lor este mai în formă decât a noastră. Asta nu înseamnă că mergem învinși dinainte. Încercăm să facem un meci bun și să scoatem tot ce putem din această partidă.”

De asemenea, Cristina Neagu a explicat și forma pe care o traversează în prezent: ”Pentru mine a fost o perioadă foarte grea. După ce am contactat virusul, am forțat revenirea, am avut două-trei antrenamente de handbal, m-am accidentat, am avut probleme musculare de două ori, apoi la genunchi. În  două luni, am avut cinci sau șase antrenamente de handbal și trei meciuri în Liga Campionilor, pe care le-am jucat la un potențial foarte scăzut pentru că nu aveam niciun fel de pregătire. Eu am și zis că nu sunt în cea mai bună formă fizică, s-au întâmplat foarte multe lucruri în ultima perioadă și mă simt destul de rău fizic, nu sunt în cea mai bună formă a mea, însă încerc să ajut echipa, ca de fiecare dată, atât de mult cât pot.”

Foto: Sorin Pană – Facebook Sportul Ilustrat

Sursa: frh.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *