EURO 2020 feminin / Înfrângere cu Norvegia în ultimul sfert de oră

România a pierdut luni seara în fața Norvegiei, dar a făcut cel mai bun joc de la europene, ceea ce ne dă speranțe pentru grupele principale, chiar dacă acolo plecăm fără niciun punct. Echipa noastră a ținut aproape de nordice trei sferturi din meci, însă a clacat pe final din cauza impreciziilor pe faza ofensivă și nu e întâmplător că portărița Katrine Lunde a fost desemnată jucătoarea meciului. Cristina Neagu a avut din nou un procentaj scăzut la aruncări, dar a oferit numeroase pase de gol, în timp ce Lorena Ostase a avut o nouă evoluție foarte bună. Păcat că echipa noastră nu are o soluție viabilă pentru postul de inter dreapta, acolo unde jucăm cu improvizații. Păcat și de înfrângerea cu modesta națională a Germaniei…

Handbalistele românce au început foarte bine marcând 4 goluri în primele 4 minute, unul din ele după o repunere rapidă în cel mai pur stil nordic. Norvegia a preluat conducerea cu 8-5 în minutul 11, Bogdan Burcea a cerut time-out, iar România a marcat de trei ori la rând. Au urmat 4 goluri consecutive ale norvegiencelor, însă handbalistele noastre au revenit din nou și prima repriză s-a încheiat la egalitate, 13-13. În primul sfert de oră al reprizei secunde, fetele noastre au condus de două ori, 16-15 și 17-16, inclusiv pe fondul paradelor Denisei Dedu, după care adversarele au preluat controlul jocului și s-au impus la o diferență care nedreptățește naționala României.

România încheie pe locul 3 grupa D și va evolua în grupa principală II alături de primele trei clasate din grupa C, acolo unde ierarhia se va stabili marți. În primul meci, echipa noastră va juca joi, 10 decembrie, cu ocupanta locului al doilea din grupa C.

ROMÂNIA – NORVEGIA 20-28 (13-13) Arbitri: Jelena Mitrovic / Andjelina Kazanegra

România: Dumanska 6 interv., Dedu 9 interv., Măzăreanu – Ostase 6 goluri / 9 aruncări, Neagu 4/16, Buceschi 4/7, L. Popa 3/7, Laslo 2/4, Iuganu 1/2, Savu 0/2, Polocoșer 0/2, Dincă, Seraficeanu, Subțirică-Iovănescu, A. Popa. Antrenor: Bogdan Burcea.

Norvegia: Lunde 15 interv. – Herrem 6/11, Dale 5/6, Oftedal 5/9, Mork 4/6, Aune 3/4, Kristiansen 2/3, Reistad 1/5, Loke 1/4, Skogrand 1/1, Solberg 0/1, Arntzen 0/2, Frafjord, Jacobsen. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *