Victorii în deplasare pentru CSM București și Minaur în Cupa EHF masculină

CSM București și Minaur Baia Mare au disputat sâmbătă după-amiază partidele primei manșe din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei EHF. Ambele echipe au evoluat în deplasare și au câștigat, fiind favorite la calificarea în optimile de finală.

CSM București a jucat în capitala Turciei, la Ankara, împotriva unei echipe masive, dar destul de rudimentare. Bucureștenii au deschis scorul în minutul 2, gazdele au egalat la 3 și la 4, după care echipa lui Eliodor Voica a preluat definitiv conducerea, intrând cu 4 goluri avans la pauză. Turcii s-au mai apropiat la 19-22 în minutul 42, antrenorul CSM-ului a cerut un time-out ce a fost urmat de 6 goluri consecutive ale oaspeților. Diferența finală a fost de doar 6 goluri fiindcă bucureștenii s-au relaxat în ultimele 5 minute. Returul va avea loc duminica viitoare, la București.

SPOR TOTO SC – CSM BUCUREȘTI 27-33 (14-18) Arbitri: Konstantin Ershov / Anton Pavliukov (Rusia)

Sport Toto: Goktepe, Yatkin – Ozturk 5, Celebi 4, Keskin 4, Ucdag 3, Eroz 3, Pektas 2, Can 2, Tinkir 2, Seymen 1, Kara 1, Gunay, Catkin, Kulaksiz, Sirin. Antrenor: Serdar Seymen.

CSMB: Krupa, Varo, Merlă – Nantes Campos 9, Onyejekwe 7, Ungureanu 5, Teixeira 5, Rotaru 3, Predragovic 2, Fotache 2, Militaru, Jerebie, Tărîță, Mazilescu, Becheru, Davidovic. Antrenor: Eliodor Voica.

Minaur Baia Mare a avut parte de un meci mult mai greu decât ar fi fost de așteptat pe terenul ciprioților de la Parnassos Strovolou, echipă pe care CSM București o învinsese acum doi ani cu 47-14. Probabil că maramureșenii au luat la preț de matineu o echipă modestă, dar extrem de tenace, a cărei vedetă este pivotul Egor Evdokimov (38 de ani), om cu peste 100 de selecții în naționala Rusiei și care, acum 10 ani, juca în finala Champions League pentru Ciudad Real. Ciprioții au condus cu 10-9 în minutul 23, Minaur a intrat cu două goluri avans la pauză, s-a desprins la o diferență maximă de 5 goluri, însă a câștigat doar la 3. Partida n-a fost lipsită nici de momente tensionate, Kotrc s-a încăierat cu Demosthenous cu 5 minute înainte de final, gazdele protestând în mai multe rânduri la deciziile fraților lor greci, al căror arbitraj a fost destul de excentric. Cel puțin la ultima fază a meciului, l-au descalificat absolut gratuit pe Giannopoulos, care blocase regulamentar aruncarea unui adversar, după care Kotrc a irosit aruncarea de la 7 metri. Manșa a doua va avea loc duminică, 13 decembrie, tot în Cipru.

PARNASSOS STROVOLOU – MINAUR BAIA MARE 25-28 (13-15) Arbitri: Panagiotis Naskos / Vasilis Charistos (Grecia)

Parnassos: Tartios, Roussos – Papakyprianou 11, Nikiforou 6, Chalaris 4, Stoumpis 3, Christodoulou 1, Evdokimov, Michaelides, Constantinou, Lazzarin, Demosthenous, Keramidas, Hadjidaki, Roussos, Giannopoulos, Makris. Antrenor: Charalambos Petrou.

Minaur: Ciobanu, Pop – Căbuț 6, Cip 5, Buzle 4, Haiduc 4, Kotrc 3, Araujo 2, Toledo 2, Csepreghi 1, Cristescu 1, Nagy, Ramba, Skrobic, Bușecan, Bera. Antrenor: Adrian Petrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *