Minaur Baia Mare s-a calificat în optimile Cupei EHF

Handbaliștii de la Minaur Baia Mare au câștigat duminică, la Nicosia, manșa a doua a duelului cu ciprioții de la Parnassos Strovolou și s-au calificat în optimile de finală ale Cupei EHF masculine. După ce s-au impus sâmbătă cu 28-25, maramureșenii au câștigat duminică la 5 goluri, însă, chiar dacă soarta calificării n-a părut deloc incertă, evoluția echipei lui Adrian Petrea în fața unui adversar modest n-a fost la nivelul așteptărilor. Importantă rămâne atingerea obiectivului după două jocuri disputate în deplasare, Minaur urmând să joace joi, la Sfântu Gheorghe, cu Dinamo, în etapa a XIII-a a Ligii Zimbrilor.

Față de jocul de sâmbătă, am fost mai agresivi în comportamentul defensiv la jucătorii lor de la 9 metri și am închis spațiile pivoților, care ne-au pus probleme în primul meci. Aceste aspecte ne-au  oferit posibilitatea declanșării contraatacurilor și a fazei a doua, care ne-au adus în situații de 1 la 1 cu portarul advers. Un alt aspect foarte important față de jocul de sâmbătă a fost faza de repliere, datorită căreia n-am mai luat multe goluri pe contraatac ca în prima manșă. Îmi felicit jucătorii, dar și suporterii, care au fost cu asiguranță alături de noi online, pentru această calificare. Adrian Petrea (antrenor Minaur Baia Mare)

MINAUR BAIA MARE – PARNASSOS STROVOLOU 29-24 (16-14) Arbitri: Panagiotis Naskos / Vasilis Charistos (Grecia)

Minaur: Ciobanu 1 gol, Pop – Căbuț 6, Haiduc 3, Araujo 3, Bera 3, Kotrc 3, Cip 2, Toledo 2, Cristescu 2, Skrobic 2, Buzle 1, Csepreghi 1, Ramba, Nagy, Bușecan. Antrenor: Adrian Petrea.

Parnassos: Tartios, Roussos – Papakyprianou 8, Chalaris 5, Nikiforou 5, Evdokimov 3, Demosthenous 2, Giannopoulos 1, Michaelides, Keramidas, Hadjidaki, Stoumpis, Christodoulou, Lazzarin, Makris. Antrenor: Charalambos Petrou.

Foto: Facebook Parnassos Strovolou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *